Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

UBB Cluj-Napoca – Trei scenarii pentru începerea noului an universitar. Cum se vor face cursuri și cazări în cămine

Publicat

UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este prima instituție de învățământ superior din România care a adoptat un plan pentru desfășurarea cursurilor, începând din toamnă. Acesta cuprinde trei scenarii dintre care unul va fi aplicat în primul semestru al noului an universitar.

După consultări cu cadrele didactice și de cercetare, studenți și personalul administrativ, Consiliul de Administrație al Universității Babeș-Bolyai a aprobat planul pentru desfășurarea activității academice în primul semestru al anului universitar 2020-2021.

”Cu o comunitate academică de aproximativ 50.000 de oameni, cea mai mare din România, UBB este un oraș într-un oraș. Scenariul academic propus este unul de lucru, pentru a păstra sănătatea comunității UBB și a orașului Cluj-Napoca.

Sunt trei scenarii pe care le vom pune în aplicare, în funcție de cum va evolua epidemia, dacă Executivul nu va interveni peste noi, în sensul de a emite o hotărâre pentru toate universitățile”, a declarat pentru Cluj24.ro, Daniel David, rectorul Universității Babeș- Bolyai (UBB).

*Scenariul I (improbabil): cursurile se desfășoară ca înainte de pandemie

”Dacă reglementările naționale revin la condițiile pre-pandemie, atunci UBB va reveni la modalitatea clasică de derurale a activităților academice”, se arată în documentul publicat de unitatea de învățământ superior.

UBB precizează totuși că va păstra, în condițiile legii, ”experiențele academice online pozitive”, precum laboratoarele online sau cursurile de recuperare.

*Scenariul II (posibil): toată activitatea trece în online

Dacă reglementările naționale și condițiile pandemiei revin la contextul stării de urgență, activitățile academice se vor desfășura complet online sau în condițiile specificate de reglementările care vor fi atunci în vigoare, a transmis UBB în același document.

*Scenariul III (probabil): modelul hibrid

Dacă în octombrie va fi aceeași situație ca în prezent din punct de vedere legislativ, Universitatea Babeș Bolyai va desfășura activitatea academică după cum urmează:

  • toate cursurile la licență și master vor fi online, iar profesorii vor regândi cursurile pentru a evita să predea conținuturi care se găsesc deja online.
  • acest mod de lucru trebuie valorizat printr-o nouă pedagogie universitară.
  • orarul va fi gândit astfel încât să nu suprasolicite studenții sau cadrele universitare.
  • seminariile și laboratoarele de la toate facultățile pentru studenții din anul I se vor desfășura fizic, pentru ca aceștia să fie mai bine integrați în comunitatea academică.
  • seminariile și laboratoarele de la facultățile cu domenii ”experimentale” și ”vocaționale”, ca biologie, chimie, inginerie, fizică, teatru, film, sport sau teologie, se vor desfășura fizic pentru studenții din anul III.
  • pentru restul studenților, seminariile/laboratoarele se vor desfășura online.
  • activitățile la nivelul școlilor doctorale se desfășoară clasic, însă conducătorii pot opta pentru modelul online sau hibrid.
  • distribuirea studenților în cămine se va face numai pentru studenții din anul I, anul III (specializările precizate mai sus) și doctoranzi.

Sursa: libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax