Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ucigaș la 18 ani: Un tânăr din Unirea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a omorât în bătaie o bătrână

Publicat

judecart

Diego Armando Cordoș, tânărul acuzat de omor calificat după ce a omorât în bătaie o bătrână de 72 de ani din comuna Unirea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare de Tribunalul Alba. Magistrații au aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, la care s-a adăugat un sport de 5 ani, peentru comiterea infracțiunilor de omor deosebit de grav, tentativă de tâlhărie și violare de domiciliu.

Sentința nu este definitivă și a fost atacată deja la Curtea de Apel Alba Iulia.

Solutie: Condamnă pe inculpatul CORDOŞ DIEGO ARMANDO- , la pedeapsa de ; – 20 (douăzeci) de ani închisoare şi 6 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza II şi lit. b Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav prev. de art. 174,176 alin.1 lit. d Cod penal. – 6(şase) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie prev. de art. 20 raportat la art. 211 alin.1,21 lit.l c Cod penal – 4(patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu prev. de artz. 192 alin.1 Cod penal. In baza art. 33 lit.a, 34 lit. b Cod penal contopeşte pedepsele aplicate în cea mai grea de 20 ani închisoare şi 6 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza II şi lit. b Cod penal pe care o sporeşte la 25 ani de închisoare şi 6 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza II şi lit. b Cod penal pe durata prev. de art. 71 alin.2 Cod penal. In baza art. 88 Cod penal deduce din pedeapsa pe care o va executa inculpatul, durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 30.03.2012, la zi. In baza art. 350 alin.1 Cod pr. penală menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Cardoş Diego Armando, prin Încheierea Tribunalului Alba din data de 31.03.2012. Constată că în cauză nu există acţiune civilă alăturată acţiunii penale. In baza art.7 din legea 76/2008 dispune prelevarea de la inculpatul Cordoş Diego Armando de probe biologice în condiţiile art. 5 alin.5 din aceeaşi lege adduce la cunoştinţa inculpatului că probele biologice recoltate vor fi iutilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, a profilului său genetic”.

Reamintim că, joi, 29  martie, la ora 18.15 poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea au fost sesizaţi de către un cetăţean din comună, cu privire la faptul că B.M., o femeie în vârstă de 72 de ani, din comuna Unirea, a fost găsită decedată în locuinţa sa.

Poliţiştii au constatat faptul că în holul locuinţei se afla cadavrul femeii, aceasta prezentând urme vizibile de violenţă, iar mâinile îi erau legate cu o eşarfă.

În cauză existau suspiciuni de omor, astfel că la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, formată din procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi medicul legist.

La scurt timp de la sesizare, în urma activităţilor informativ operative de cercetare şi criminalistice efectuate în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Aiud şi ai Secţiei de Poliţie Rurală nr.4 Unirea, s-a reuşit identificarea principalului suspect de comiterea infracţiunii: Diego Armando C., de 18 ani, din comuna Unirea, cunoscut cu antecedente penale.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că marţi, 27 martie, în jurul orei 17.00, suspectul a pătruns, prin efracţie, în locuinţa victimei (care locuia singură), cu intenţia de a sustrage bunuri, însă, fiind surprins de către aceasta, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona feţei, după care a legat-o la mâini, părăsind locuinţa fără a mai sustrage bunuri sau valori.

În urma efectuării necropsiei de către medicul legist, s-a stabilit că moartea a fost violentă, şi s-a datorat asfixiei mecanice ca urmare a obstrucţiei cu sânge a căilor respiratorii, în urma multiplelor fracturi faciale. S-au decelat leziuni traumatice recente, între care fracturi faciale, ruptură traheală, fractură de os hioid.

Dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, învinuitul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de omor deosebit de grav şi violare de domiciliu, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 176, al.1, lit.”d” şi art. 192 din Codul Penal.

Pe numele lui Diego Armando C., Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.

Vă prezentăm precizările oferite de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, cu detalii privind modul în care s-a petrecut crima:

“Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 30.03.2012, reţinerea inculpatului CORDOŞ DIEGO ARMANDO pe o durată de 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi omor deosebit de grav.

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 27.03.2012, inculpatul Cordoş Diego Armando a intrat, fără drept, în locuinţa victimei B.M. (în vârstă de 71 de ani) cu scopul de a sustrage bunuri. Fiind surprins de către aceasta, inculpatul a reacţionat violent, lovind-o cu pumnii în zona feţei, în mod repetat, după care a imobilizat victima prin legarea mâinilor cu două sfori. La scurt timp după plecarea inculpatului de la domiciliul victimei, aceasta a decedat, fiind găsită de către vecini abia la data de 29.03.2012.

Cercetările au fost efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal Alba cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax