Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ucigaș la 18 ani: Un tânăr din Unirea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a omorât în bătaie o bătrână


Publicat

judecart

Diego Armando Cordoș, tânărul acuzat de omor calificat după ce a omorât în bătaie o bătrână de 72 de ani din comuna Unirea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare de Tribunalul Alba. Magistrații au aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, la care s-a adăugat un sport de 5 ani, peentru comiterea infracțiunilor de omor deosebit de grav, tentativă de tâlhărie și violare de domiciliu.

Sentința nu este definitivă și a fost atacată deja la Curtea de Apel Alba Iulia.

Solutie: Condamnă pe inculpatul CORDOŞ DIEGO ARMANDO- , la pedeapsa de ; – 20 (douăzeci) de ani închisoare şi 6 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza II şi lit. b Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav prev. de art. 174,176 alin.1 lit. d Cod penal. – 6(şase) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie prev. de art. 20 raportat la art. 211 alin.1,21 lit.l c Cod penal – 4(patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu prev. de artz. 192 alin.1 Cod penal. In baza art. 33 lit.a, 34 lit. b Cod penal contopeşte pedepsele aplicate în cea mai grea de 20 ani închisoare şi 6 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza II şi lit. b Cod penal pe care o sporeşte la 25 ani de închisoare şi 6 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza II şi lit. b Cod penal pe durata prev. de art. 71 alin.2 Cod penal. In baza art. 88 Cod penal deduce din pedeapsa pe care o va executa inculpatul, durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 30.03.2012, la zi. In baza art. 350 alin.1 Cod pr. penală menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Cardoş Diego Armando, prin Încheierea Tribunalului Alba din data de 31.03.2012. Constată că în cauză nu există acţiune civilă alăturată acţiunii penale. In baza art.7 din legea 76/2008 dispune prelevarea de la inculpatul Cordoş Diego Armando de probe biologice în condiţiile art. 5 alin.5 din aceeaşi lege adduce la cunoştinţa inculpatului că probele biologice recoltate vor fi iutilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, a profilului său genetic”.

Reamintim că, joi, 29  martie, la ora 18.15 poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea au fost sesizaţi de către un cetăţean din comună, cu privire la faptul că B.M., o femeie în vârstă de 72 de ani, din comuna Unirea, a fost găsită decedată în locuinţa sa.

Poliţiştii au constatat faptul că în holul locuinţei se afla cadavrul femeii, aceasta prezentând urme vizibile de violenţă, iar mâinile îi erau legate cu o eşarfă.

În cauză existau suspiciuni de omor, astfel că la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, formată din procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi medicul legist.

La scurt timp de la sesizare, în urma activităţilor informativ operative de cercetare şi criminalistice efectuate în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Aiud şi ai Secţiei de Poliţie Rurală nr.4 Unirea, s-a reuşit identificarea principalului suspect de comiterea infracţiunii: Diego Armando C., de 18 ani, din comuna Unirea, cunoscut cu antecedente penale.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că marţi, 27 martie, în jurul orei 17.00, suspectul a pătruns, prin efracţie, în locuinţa victimei (care locuia singură), cu intenţia de a sustrage bunuri, însă, fiind surprins de către aceasta, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona feţei, după care a legat-o la mâini, părăsind locuinţa fără a mai sustrage bunuri sau valori.

În urma efectuării necropsiei de către medicul legist, s-a stabilit că moartea a fost violentă, şi s-a datorat asfixiei mecanice ca urmare a obstrucţiei cu sânge a căilor respiratorii, în urma multiplelor fracturi faciale. S-au decelat leziuni traumatice recente, între care fracturi faciale, ruptură traheală, fractură de os hioid.

Dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, învinuitul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de omor deosebit de grav şi violare de domiciliu, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 176, al.1, lit.”d” şi art. 192 din Codul Penal.

Pe numele lui Diego Armando C., Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.

Vă prezentăm precizările oferite de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, cu detalii privind modul în care s-a petrecut crima:

“Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 30.03.2012, reţinerea inculpatului CORDOŞ DIEGO ARMANDO pe o durată de 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi omor deosebit de grav.

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 27.03.2012, inculpatul Cordoş Diego Armando a intrat, fără drept, în locuinţa victimei B.M. (în vârstă de 71 de ani) cu scopul de a sustrage bunuri. Fiind surprins de către aceasta, inculpatul a reacţionat violent, lovind-o cu pumnii în zona feţei, în mod repetat, după care a imobilizat victima prin legarea mâinilor cu două sfori. La scurt timp după plecarea inculpatului de la domiciliul victimei, aceasta a decedat, fiind găsită de către vecini abia la data de 29.03.2012.

Cercetările au fost efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal Alba cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cod Galben de vijelii, descărcări electrice și ploi torențiale în vestul județului Alba. Intervalul de valabilitate

Publicat

ANM a emis o atenționare meteorologică de Cod Galben în mai multe județe din țară și în vestul județului Alba. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și local averse cu caracter torențial.

Interval de valabilitate: 04 august, ora 16:00 – 05 august, ora 12:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată;
Zone afectate: conform hărții;

În intervalul menționat în Banat, Crișana, vestul Olteniei și în zona Carpaților Occidentali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și local averse ce vor avea și caracter torențial.

Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: În cursul zilei de marți (04 august) în regiunile vestice, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezelă (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cauza morții tânărului din Alba găsit în apele lacului Oașa. Medicii legiști au finalizat autopsia

Publicat

Medicii legiști din Alba au finalizat autopsia în cazul tânărului din Cărpiniș, dispărut în urmă cu două săptămâni, în lacul Oașa și care a fost găsit vineri, 31 iulie, plutind pe apă. 

Reprezentanții IPJ Alba au declarat pentru alba24.ro că, în urma autopsiei, cauza oficială a morții a fost stabilită ca asfixiere mecanică prin înec.

De asemenea, pe cadavrul care se afla în stare de putrefacție nu au fost descoperite urme de violență. Reamintim că, în timp ce trupul încă nu era găsit, familia acestuia susținea o ipoteză în care tânărul ar fi fost ucis, iar cadavrul ascuns.

VEZI ȘI: FOTO: Ipoteză ȘOCANTĂ în cazul tânărului din Alba, dispărut în apele lacului Oașa. Ce pistă indică familia

Ce s-ar fi întâmplat 

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, din Cărpiniș, era angajat la o firmă de exploatare forestieră. În seara de 17 iulie, în urma unui apel la 112, a fost semnalată dispariția tânărului în apele lacului Oașa.

Tânărul s-ar fi aflat în zona lacului alături de cel puțin o persoană și ar fi intrat să facă baie în apă. Potrivit unor surse locale, acesta ar fi reușit să se ridice la suprafață pentru câteva momente, după care a dispărut în apa lacului.

Căutările au început chiar din noaptea dispariției, dar fără succes, timp de două săptămâni.

Potrivit surselor alba24.ro, zona în care a fost căutat trupul băiatului este una foarte dificilă, ca arie de căutare. Adâncimea apei poate ajunge și la 15-20 de metri, pe fundul lacului sunt buturugi, bolovani și, la adâncimi de peste 3-4 metri, vizibilitatea este spre zero.

Trupul a ieșit la suprafață pe malul opus al lacului, față de locul în care se presupune că tânărul s-ar fi înecat și unde au fost găsite hainele acestuia.

VEZI ȘI: FOTO: Cadavrul descoperit de jandarmii montani pe malul lacului Oașa este al tânărului dispărut acum două săptămâni

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

TITULARIZARE 2020: Rezultatele la examen, publicate marți. Profesorii află notele la proba scrisă. Calendar

Publicat

Rezultatele la proba scrisă în cadrul examenului de Titularizare 2020 vor fi făcute publice marți, 4 august, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației. Peste 440 de profesori din Alba au susținut, în 29 iulie, testarea scrisă.

În județul Alba, au fost 537 candidați înscriși, dintre care 89 din promoția curentă. Au absentat 56 și s-au retras în timpul probei alți 39. Un candidat a fost eliminat din examen.

Rezultatele vor fi disponibile AICI.

Vezi Profesor ELIMINAT din examen la Titularizare 2020 în Alba, pentru tentativă de fraudă. 441 de candidați au dat proba scrisă

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, marți, 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv miercuri, 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează în 11 august.

Vezi și TITULARIZARE 2020: SUBIECTELE și baremele de corectare, pe discipline, la proba scrisă

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în perioada 12 – 14 august.

CALENDAR TITULARIZARE 2020:

29 iulie 2020 – desfășurarea probei scrise

4 august 2020 – comunicarea rezultatelor inițiale

4-5 august 2020 – înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare;

Notă: contestațiile pot fi transmise și prin poștă electronică până la 12:00, în data de 5 august 2020, situație în care candidatul anexează la contestația transmisă și cartea/buletinul/ adeverința de identitate. Numărul de înregistrare se comunică candidatului prin poștă electronică și prin afișare pe site-ul inspectoratului școlar.

5-10 august 2020 – soluționarea contestațiilor;

11 august 2020 – comunicarea rezultatelor finale.

ŞEDINŢELE DE REPARTIZARE

Pentru angajarea pe perioada nedeterminată, candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă.

Pentru angajarea pe perioada determinată, candidații trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

6-7 august 2020 – candidații care solicita repartizarea pe posturi didactice/ catedre vacante/rezervate în alt județ sau în municipiul București, în care nu a susținut proba scrisă, depun cereri în acest sens, la inspectoratul școlar din județul/municipiul București în care solicită repartizarea şi informează, în scris, inspectoratul școlar din județul în care au susținut proba scrisă.

Un candidat se poate înscrie pentru repartizare, într-un singur județ sau numai în municipiul București. Datele din fişa de înscriere a candidaților sunt introduse în sistemul informatic.

Posturile didactice/catedrele vacante/ rezervate publicate pentru concurs se repartizează de comisia județeană de organizare şi desfășurare a concursului, conform precizărilor Ministerului Educației şi Cercetării.

Repartizarea posturilor/catedrelor se realizează în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, în limita numărului de posturi didactice/catedre vacante/rezervate din lista afișată pentru concurs, cu respectarea condițiilor Metodologiei.

În cazul notelor egale la proba scrisă se aplică prevederile art. 63 din Metodologie.

Repartizarea candidaților se realizează în baza datelor existente în sistemul informatic, în ordine, astfel:

12 august 2020 – repartizarea cadrelor didactice angajate cu contract individual de muncă pe durată de viabilitatea postului catedrei care a obținut minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020, pe posturile didactice/ catedrele pe care sunt angajate în anul şcolar 2019-2020, conform art. 62 alin. (13) din Metodologie;

13 august 2020 – repartizarea candidaților care au obținut minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor, cu respectarea condițiilor Metodologiei; situațiile excepționale se soluționează cu avizul MEC;

14 august 2020 – repartizarea pentru completarea normei didactice de predare a cadrelor didactice titulare, a cadrelor didactice debutante prevăzute la art. 21 alin. (4) lit. a) şi alin. (6) din Metodologie, respectiv a cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei ramase cu norma didactica incompletă, conform Metodologiei;

– repartizarea prin transfer sau detașare în interesul învăţământului pentru restrângere de activitate nesoluționată a cadrelor didactice titulare aflate în restrângere de activitate;

– repartizarea pe posturi didactice/catedre vacante complete, indiferent de viabilitatea acestora, a candidaților cu statut de cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular şi a cadrelor didactice debutante din învățământul preuniversitar de stat şi particular, prevăzute la art. 21 alin. (4) lit. a) si alin. (6) din Metodologie, care au promovat examenul național pentru obținerea definitivării în învăţământ, sesiunea 2020, şi au obținut minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor şi cu respectarea condițiilor Metodologiei; situațiile excepționale se soluționează cu avizul MEC.

Candidații care au susținut proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020, într-un anumit judeţ, depun, la inspectoratul școlar unde doresc să fie repartizați, în perioada prevăzută în Calendar, o cerere însoțită de copii ale actelor de studii şi grade didactice, autentificate de unul dintre secretarii comisiei județene/a municipiului București de organizare şi desfășurare a concursului.

Pot fi repartizați în baza mediilor de repartizare obținute la concursurile naționale din perioada 2014-2019 candidații care nu au mai participat ulterior la alte concursuri naționale sau care nu au obținut note sub 5 (cinci) la proba scrisă în cadrul următoarelor concursuri naționale în specialitatea postului didactic/catedrei solicitat(e).

20-21 august 2020 – repartizarea candidaților care au obținut cel puțin nota 7 (șapte) la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020:

Repartizarea în ședință, conform prevederilor Metodologiei, în ordine, a:

– cadrelor didactice titulare pentru completarea normei didactice pe perioadă nedeterminată/ determinată;

– cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei pentru completarea normei didactice pe perioadă determinată;

– cadrelor didactice titulare aflate în restrângere de activitate prin transfer sau detașare în interesul învățământului pentru restrângere nesoluționată;

– cadrelor didactice care beneficiază de prelungirea contractului individual de muncă pe perioadă determinată conform prevederilor art. 61 din Metodologie;

– candidaților care au obținut cel puțin nota 7 (șapte) la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020, în ordinea descrescătoare a notelor, având prioritate candidații care beneficiază și de prelungirea duratei contractelor individuale de muncă în anul școlar 2020-2021 în baza mediei de repartizare minimum 7 (șapte), în condițiile prevăzute la art. 61 și 85 din Metodologie;

Emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră se face în perioada 14-21 august 2020.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT RUTIER la Vințu de Jos: Motociclist rănit, în urma impactului cu un automobil

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un accident rutier s-a produs marți dimineață, în jurul orei 08.40, în localitatea Vințu de Jos, pe strada Mihai Eminescu. Potrivit IPJ Alba în accident au fost implicate un automobil și o motocicletă. 

Motociclistul a fost rănit ușor, mai transmit reprezentanții IPJ Alba. Din primele cercetări efectuate de polițiști, posibila cauza a accidentului rutier ar fi neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate