Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ucigașul fostului primar din Lunca Mureșului, condamnat la 30 de ani de închisoare și 300.000 de lei daune

Publicat

Barsony Gligor, ucigașul fostului primar din Lunca Mureșului, Ioan Rusu, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare și 300.000 de lei daune morale de către Tribunalul Alba. Sentința a fost pronunțată miercuri, 20 decembrie 2017. Aceasta este prima decizie în dosarul crimei de la Lunca Mureşului, putând fi atacată la instanța superioară.

Potrivit rechizitoriului, pe fondul unui conflict spontan, Barsony Gligor i-a aplicat victimei de 62 de ani mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i 20 plăgi, unele tăiate altele înţepate, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces. Bărbatul ucis a fost găsit noaptea, în jurul orei 3.30, lângă maşina proprie, la marginea satului de către şeful de post şi un prieten de familie. Barsony Gligor a refuzat să facă declaraţii în faza de urmărire penală, iar în instanţă a spus doar că este nevinovat.

Sentința de 30 de ani pe care a primit-o este una dintre cele mai dure aplicate în România pentru o infracțiune de omor, dar judecătorii au ținut cont de circumstanțele agravante ale speței și de lipsa de colaborare a inculpatului.

Inculpatul a fost trimis în judecată, în 3 aprilie 2017, la Tribunalul Alba. Barsony Gligor, acuzat că l-a ucis pe fostul primar, este recidivist, fiind condamnat de mai multe ori la închisoare. A fost eliberat condiţionat în ianuarie 2014 cu rest de pedeapsă de 297 de zile. Barsony Gligor a negat permanent comiterea crimei şi a refuzat să dea declaraţii pentru ca procurorii şi poliţiştii să stabilească un mobil al crimei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax