Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ucraina înarmează civilii. Rada Supremă a votat proiectul de lege prin care civilii vor avea dreptul să poarte arme de foc

Publicat

Rada Supremă, Parlamentul ucrainean, a votat, în primă lectură, proiectul de lege prin care civilii vor avea dreptul la autoapărare şi să poarte arme de foc.

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat marţi mobilizarea rezerviştilor din Ucraina cu scopul de a completa efectivele armatei care luptă împotriva miliţiilor proruse din Donbas.

Şeful statului ucrainean a anunţat că ”în scurt timp” vor fi organizate exerciţii de antrenament pentru rezerviştii care vor face parte din unităţile de apărare a teritoriului.

Vezi și TOP 20: Țările cu cele mai puternice armate din lume în 2022. Pe ce loc se află, SUA, Rusia, Ucraina și România

Este o măsură fără precedent în istoria recentă a țării. Potrivit presei internațională, tensiunea din țară este la cote maxime.

De asemenea, Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei (SNBO) a cerut miercuri instituirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul ţării în contextul a ceea ce consideră a fi drept agresiune rusă, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Ministerul Apărării din Ucraina – Facebook

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax