Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ucraina legiferează lupta de gherilă. Civilii ucrainieni sau străini au voie să tragă în soldații ruși. Reacția Rusiei

Publicat

Civilii din Ucraina pot să deschidă focul asupra soldaţilor identificabili ca forţe ostile, conform unei noi legi care a intrat în vigoare în această săptămână, relatează media ucrainene, citate de DPA joi.

Conform noii legi, care a intrat în vigoare luni, străinii şi apatrizii care trăiesc legal în ţară pot de asemenea să obţină arme şi să le folosească împotriva soldaţilor ruşi care iau parte la atacul în desfăşurare asupra Ucrainei.

Citește și Ucraina angajează soldați: se oferă până la 2000 de euro pe zi. Anunț de recrutare pe un site de job-uri pentru industria militară

Furnizarea de arme va fi reglementată de Ministerul de Interne, potrivit Agerpres.

Orice armă şi orice surplus de muniţie furnizate vor trebuie returnate în cel mult zece zile după încheierea legii marţiale aflate în prezent în vigoare.

Arme de asalt şi muniţie au fost oferite la întâmplare încă din primele zile ale războiului, în special la Kiev.

Ca urmare, au izbucnit schimburi de focuri, care au fost oprite numai după introducerea unei interdicţii de circulaţie stricte.

Kremlinul a criticat noua lege din Ucraina.

„Dacă cineva cu o armă în mână atacă un soldat rus, atunci devine la rândul său o ţintă”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    joi, 10.03.2022 at 16:01

    Dupa purtatorul de limba a tarului Vladimir Putin, Oricine IMPUSCA un INVADATOR Al Armatei Rosii , Devine ” o tinta ” ! BOULE cu MUSTATA, Dmitri Peskov : ” Prinde orbul, scoate-i ochii ” = Dupa ce v-au ucis soldatii, cine-l mai ia la ochi si-l impusca e asta ? Mortii, inviati din vii, de catre Kiril, Patriarhul Rusiei ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax