Connect with us
Publicitate

POLITICA

UDMR Alba, în favoarea proiectului minier de la Roşia Montană, ca soluţie pentru crearea de locuri de muncă

Publicat

UDMR Alba susţine proiectul exploatării miniere prin cianurare de la Roşia Montană, ca fiind singura posibilitate pentru Roşia Montană de a supravieţui, economic şi social.

Europarlamentarul FIDESZ János Áder va fi invitat la Roşia Montană de UDMR Alba, după cum informează cotidianul clujean Krónika. Liderul UDMR Alba, Krisztián Kováts i-a transmis europarlamentarului o prezentare a situaţiei, potrivit căreia locuitorii din zonă nu au locuri de muncă şi proiectul Roşia Montană reprezintă singura şansă. Acesta a mai amintit că nu există alternative, soluţii realiste, iar proiectul minier va putea contribui la creşterea economiei judeţului Alba. În opinia lui Krisztián Kováts, implementarea, prin implementarea proiectului va fi posibilă şi conservarea patrimoniului cultural şi arheologic din zonă.

Invitaţia vine după ce, la sfârşitul lunii octombrie, europarlamentarii FIDESZ au solicitat UDMR să intervină în vederea stopării proiectului exploatării aurifere de la Roşia Montană. Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen a răspuns acestora că Uniunea va analiza poziţia pe care urmează să o adopte, în funcţie de opinia comisiei pentru avizarea studiului de impact asupra mediului. Şeful UDMR Alba a reamintit că ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Hunor Kelemen şi ministrul Mediului, László Borbély au făcut mai multe vizite la Roşia Montană, pentru a analiza situaţia din zonă, chiar dacă „nu au la inimă” proiectul.

Europarlamentarul János Áder este cel care, alături de László Tökés, au votat o recomandare în Parlamentul European privind interzicerea cianurilor în minerit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. mc donalds

    joi, 10.11.2011 at 09:25

    exista UDMR in Alba? Eu stiam ca exista doar filiala UDMRALBA a PDL, care face tot ce zice PDL-ul din judet

    • adelina

      joi, 10.11.2011 at 13:07

      nu cred ca ar compromite imaginea unui partid o filiala. cat depre ce ai zis. eu nu cred ca udmr, nici macar filiala alba, nu face ce zice pdl-ul. proiectul este unul foarte bun si serios, care merita avizele si multumirile noastre pentru ca va scoate o zona defavorizata din colaps economic si o va dezvolta pe multiple planuri.

  2. mihaela

    joi, 10.11.2011 at 11:43

    ma bucur ca macar parti din udmr sustin proiectul, daca nu se poate ca tot udmr-ul sa sustina proiectul. acum sper ca ministrii sa nu mai intarzie mult proiectul.

  3. Catalina

    joi, 10.11.2011 at 12:50

    Si eu consider ca proiectul este singura sansa pentru Rosia Montana de a supravietui economic si social. Nimeni altcineva nu a propus infiintarea de joburi, somajul e de 80%. ar cam trebui grabit acest proiect, pana nu e prea tarziu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax