Connect with us
Publicitate

Uncategorized

UDMR: Trei deziderate pentru a rămâne la guvernare

Publicat

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sâmbătă, după şedinţa Consiliului Permanent al formaţiunii politice maghiare că, în momentul în care şi-a asumat participarea la guvernare, UDMR a avut în vedere trei deziderate:  rezolvarea problemelor legate de criza economică, posibilitatea unei reforme generale a societăţii româneşti şi lărgirea drepturilor minorităţilor, dar şi progresul în relaţiile interetnice. Marko Bela a completat că în acest moment există o criză a coaliţiei, în care sunt puse sub semnul întrebării coeziunea şi solidaritatea acesteia. „Prin blocarea Legii educaţiei este în pericol atât continuarea reformei generale, cât şi lărgirea drepturilor minorităţilor”, a spus liderul UDMR. Referitor la cele trei deziderate menţionate, şeful UDMR susţine că „sunt absolut necesare pentru a merge mai departe cu actuala coaliţie”. Astfel, formaţiunea pe care o reprezintă are pretenţia de la PD-L să găsească o soluţie pentru deblocarea situaţiei şi pentru adoptarea Legii Educaţiei.

Marko Bela a declarat, anterior şedinţei de Consiliu Permanent, că nu doreşte să părăsească guvernarea, însă că Legea Educaţiei reprezintă „cheia situaţiei” actuale şi că „vrem să se găsească zilele următoare garanţii pentru a adopta” această lege. „Pentru mine, Legea Învăţământului nu este un pretext de a ieşi din coaliţie, ci este un punct extrem de important în programul de guvernare. Dacă reuşim în continuare să adoptăm această lege este în ordine, dacă nu, acest lucru înseamnă că nu s-a îndeplinit programul de guvernare”, a spus Marko Bela.

Convocată de preşedintele UDMR, Marko Bela, şedinţa Consiliului Permanent al formaţiunii politice, a început, sâmbătă, la Târgu Mureş. Motivul convocării a fost analizarea situaţiei create în urma deciziei Curţii Constituţionale privind asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax