Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UE a interzis folosirea unei substanțe chimice periculoase, în producerea ambalajelor care intră în contact direct cu alimentele

Publicat

O substanță chimică sintetică care se folosește la producerea ambalajelor pentru produse alimentare a fost interzisă în a mai fi folosită în UE. 

Mai exact producătorii de ambalaje nu vor mai avea voie să folosească substanța. Acesta este folosită în producerea de ambalaje de plastic, metal, sticle și chiar conducte de apă.

Producătorii nu vor mai avea voie să folosească susbanța în confecționarea produselor care ating direct alimentele. Este vorba despre bisfenolul A.

Decizia a fost luată, miercuri, 12 iunie, de către Comisia Europeană.

UE a luat această decizie, după ce mai multe teste au arătat că substanța se regăsește cu mult peste nivelurile acceptabile de siguranță pentru sănătate, în anumite ambalaje.

Ce a concluzionat Comisia Europeană

Reprezentații UE au luat acestă decizie după o evaluare științifică. Evaluarea a fost efectuată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), care a concluzionat că BPA a avut „efecte potențial nocive asupra sistemului imunitar”.

Această interdicție se va aplica în principal utilizării BPA în ambalaje care intră în contact direct cu produsele alimentare, cum ar fi materialul de acoperire utilizat la cutiile metalice.

Utilizarea BPA în articole de consum precum sticlele din plastic reutilizabile pentru băuturi, răcitoarele de apă sau alte articole de bucătărie va fi de asemenea interzisă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax