Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UE s-a săturat de lupi: propune scăderea nivelului de protecție a lor. Un lup i-a ucis poneiul Ursulei von der Leyen

Publicat

UE s-a săturat de lupi: Comisia Europeană a anunţat miercuri că doreşte să scadă nivelul de protecţie de care beneficiază lupii în UE. 

Oficialii europeni consideră că numărul lor prea mare reprezintă de acum un pericol, în special pentru bovine, potrivit Agerpres.

VIDEO ȘTIREA TA: Un lup surprins lângă o gospodărie, într-un sat din Roșia Montană: ”În Ardeal ne-au invadat lupii”

În virtutea Directivei europene privind habitatele din 1992, majoritatea populaţiilor de lupi din Europa beneficiază de o „protecţie strictă”.

Comisia Europeană propune trecerea la statutul de protecţie simplă, mai suplu şi care permite eliminarea mai uşoară a lupilor acolo unde numărul lor este considerat a fi prea mare în anumite regiuni.

Această propunere, solicitată de crescătorii de animale din mai multe ţări, trebuie încă să fie aprobată de statele membre din UE.

„Revenirea lupilor este o veste bună pentru biodiversitatea din Europa. Dar concentrarea haitelor de lupi în anumite regiuni europene a devenit un adevărat pericol, în special pentru vite”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a avut ea însăşi o experienţă neplăcută cu un lup.

În septembrie 2022, un lup a pătruns într-un ţarc amenajat pe proprietatea familiei sale, în nordul Germaniei, şi l-a ucis pe bătrânul ei ponei, Dolly.

Comisia consideră că revenirea lupilor în regiunile din UE de unde aceştia dispăruseră vreme îndelungată generează tot mai multe conflicte cu comunităţile locale.

Numărul lupilor din Uniunea Europeană a crescut „semnificativ” de-a lungul ultimilor 20 de ani.

Câți lupi se estimează că trăiesc în Europa

În prezent există peste 20.000 de lupi în 23 de ţări din UE şi aceste haite cresc şi ocupă teritorii din ce în ce mai mari, precizează CE.

Estimarea se bazează pe date colectate la solicitarea sa de către ţările membre.

WWF, unul dintre principalele ONG-uri de conservare a naturii, consideră însă că aceasta este o propunere „scandaloasă” şi care „nu are nici o justificare ştiinţifică”.

”Doamna von der Leyen sacrifică în mod deliberat decenii de muncă în favoarea protejării naturii pentru propriul său interes politic”, a spus unul dintre liderii organizaţiei, Sabien Leemans.

Chestiunea numărului lupilor prezenţi în diferite ţări ale Europei se află în centrul unor dezbateri aprinse.

Dezbaterea este dublată de o adevărată bătălie a cifrelor. Una între crescătorii de animale şi asociaţiile de protecţie a mediului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 20.12.2023 at 22:37

    Dacă era urs iaca scăpam şi noi de o groază de urşi care fac ravagii mari gospodăriilor. Dar la noi proştii partidului puşi în funcţii văd altceva.

  2. Dany

    joi, 21.12.2023 at 03:31

    Deci in concluzie daca vrem sa se schimbe ceva in primul rand trebuie sa fie afectată Ursula. Asa merge si acolo treaba ca si la noi.

  3. Gilu

    joi, 21.12.2023 at 13:06

    Sa lichidam lupii ca sa facem loc șacalilor, cu patru dar si cu doua picioare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax