Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UITP, al cărei membru este STP Alba Iulia, a prezentat la New York iniţiativa de a dubla cota de piaţă a transportului public mondial

Publicat

Alain Flaush la Alba Iulia Cu prilejul summitului Națiunilor Unite dedicate schimbărilor climatice, organizat marţi la New York, Asociația Internațională de Transport Public – UITP și-a prezentat inițiativa de a dubla cota de piață a transportului public la nivel mondial, până în 2025. STP Alba Iulia este singurul operator de transport public din România care se numără printre cele 110 companii din lume luate în considerare la elaborarea inițiativei UITP, transmit reprezentanţii companiei.

Asociația Internațională de Transport Public – UITP și-a prezentat inițiativa de a dubla cota de piață a transportului public la nivel mondial, până în 2025, ceea ce va duce la o reducere cu 550 de milioane de tone a emisiilor de dioxid de carbon, în ciuda creșterii numărului de călătorii în zonele urbane. Această valoare reprezintă o cantitate echivalentă cu negocierile internaționale legate de schimbările climatice în țările dezvoltate sau în curs de dezvoltare.

Datorită urbanizării și creșterii economice, se așteaptă ca transportul să fie actorul cel mai important în ceea ce privește nevoie de creștere a omenirii pentru energie. Acest rol este cu atât mai important dacă este să ținem cont de predicțiile care arată că, în condiții normale, consumul de energie și emisiile de gaze cu efect de seră vor crește cu 50 de procente până în 2030.

„Viitorul orașelor noastre arată sumbru dacă nu începem să acționăm împotriva schimbărilor climatice. Nu este o misiune imposibilă, iar societatea civilă și sectorul transportului public sunt gata să sprijine guvernele să atingă în practică obiectivele de la Kyoto”, a spus secretarul general a UITP, Alain Flausch.

STP Alba Iulia este singurul operator de transport public din România care se numără printre cele 110 companii din lume luate în considerare la elaborarea inițiativei UITP, prezentate marţi la New York. Aceasta se datorează atât realizării primei zone metropolitane de transport public funcționale din România (care a dus, printre altele, la reducerea emisiilor de dioxid de carbon prin înlocuirea din trafic a peste 200 de mașini zilnic), exemplu și pentru ale orașe, implementării unor invenții premiate de două ori cu medalii de aur la Salonul de la Geneva având ca rezultat reducerea emisiilor , cât și planurilor de viitor care vizează achiziționarea în următorii ani a unor autobuze electrice.

STP Alba Iulia este membru UITP din 2007, iar anul acesta, operatorul din Alba Iulia a a găzduit Forumul de Mobilitate Urbană la care a participat secretarul general al organizației, Alain Flausch.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax