Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Uleiul „Bunica pentru prăjit” ar putea fi retras de pe piaţă. Explicaţii de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului

Publicat

Cu siguranţă nu există român care să nu fi văzut celebra reclamă a produsului „Untdelemn de la Bunica”, unde protagonista era chiar o bunică gospodină, care găteşte preparate pentru întreaga familie. Acum, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului (APC) a cerut retragerea uleiului „Bunica” special pentru prăjit de pe piaţă. Motivul, pe eticheta produsului scrie că „amestecul unic de uleiuri de floarea-soarelui conferă untdelemnului rezistenţă la prăjit până la 6-8 utilizări repetate”.

APC consideră că îndemmul la folosirea uleiului pentru prăjit mai mult de o singură dată pune în pericol sănătatea consumatorilor, dar încalcă şi legea.

Conducerea asociaţiei îi acuză pe producătorii „Untdelemnului de la Bunica pentru prăjit” de practici comerciale incorecte. Aceştia cer retragerea produsului de pe rafturile magazinelor.

Experţii APC România consideră că menţiunea de pe etichetă „amestecul unic de uleiuri de floarea-soarelui conferă untdelemnului rezistenţă la prăjit până la 6-8 utilizări repetate” influenţează comportamentul de consum al majorităţii consumatorilor. Utilizarea repetată a uleiului de floarea-soarelui pentru pregătirea alimentelor prin prăjire generează substanţe toxice şi cancerigene, precum acroleina, acrilamida.

sursa: realitatea.net

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax