Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ultima distracţie înainte de începerea şcolii: 50 de copii nevoiaşi participă la Tabăra „Floare de Colţ” de la Durău

Publicat

În această săptămână, 50 de copii din centrele educaţionale ale Filantropiei Ortodoxe Alba Iulia vor participa la Tabăra „Floare de Colţ” ce are loc la Durău, în judeţul Neamţ.

Această ultimă serie încheie ciclul de tabere organizate pentru cei 275 de copii nevoiaşi şi cu risc de abandon şcolar din centrele educaţionale din judeţele Alba şi Mureş. Programul taberelor se va finaliza vineri, 9 septembrie a.c., când copiii se vor întoarce acasă.

Programul acestei săptămâni nu este foarte diferit de al celorlalte tabere, activităţile zilnice cu copiii având ca prim scop relaxarea individuală, distracţia şi jocurile de dezvoltare a inteligenţei şi creativităţii. Cei cinci însoţitori au grijă ca acţiunile programate pentru dezvoltarea personală şi comunicativă să fie inserate între celelalte activităţi cu caracter recreativ: ateliere tematice cu orientări turistice în munte, tir cu arcul, concursuri de muzică, pictură în aer liber, dans, origami, teatru, mâini dibace şi fotografie.

Atracţia principală a taberei a fost, din nou, aşa-numita „vânătoare de comori” din munţi, toţi copiii având parte de o doză reconfortantă de adrenalină şi bucurie atât la startul căutărilor, cât şi la găsirea premiilor ascunse la poalele Ceahlăului Moldovei.

Între alte activităţi cu caracter educativ, organizatorii au amintit: drumeţiile la Cascada Duruitoarea, la Copacul Singuratic, excursiile şi orientările geografice de la Lacul Bicaz, plimbarea cu vaporaşul, mini-pelerinajele la Mănăstirile Pângăraţi, Bistriţa şi Piatra Neamţ, unde au făcut cunoştinţă cu viaţa retrasă, de mănăstire a vieţuitorilor de acolo şi unde au fost primiţi cu multă bunăvoinţă şi căldură de personalul monahal.

Copiii au avut ocazia de a intra în contact şi cu viaţa bisericească: fiecare zi a început şi s-a încheiat cu o scurtă rugăciune la capela special amenajată, iar, în cazul în care de-a lungul săptămânii a intervenit o sărbătoare, toţi copiii au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de duhovnicul capelei.

Scopul principal al taberelor a fost acela de a urmări dezvoltarea individuală şi deprinderea abilităţilor de comunicare interpersonală, de punere în lumină a talentelor şi a creativităţii, dar şi de împletire a distracţiilor cu lucrurile serioase din viaţă. Activităţile au fost destinate copiilor cu nevoi speciale, proveniţi din familii nevoiaşe şi care, din lipsa surselor de finanţare în familie, riscă să părăsească şcoala la o vârstă la care educaţia lor trebuie să fie principala preocupare a părinţilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax