Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ULTIMA LUNĂ de spectacole cu soldaţii de la Legiunea XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului în Alba Iulia. Reprezentaţiile , de la ora 18.00

Publicat

daci si romani Istoria, tradiția și lupta din vechea cetate Apulum prind „viaţă” în fiecare vineri la Alba Iulia. Din luna septembrie, spectacolele în aer liber pe care Legiunea XIII Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului le susțin în fața Porții a IV-a se vor desfășura de la ora 18.00. Este ultima lună în care mai puteţi vedea soldați romani, daci, gladiatori, regi, sclavi, zeițe, dar și multe alte personaje pe Platforma Porţii a IV-a. Aceştia în schimb vor participa până la sfârşitul anului la festivaluri şi vor susţine reprezentaţii atât în ţară, cât şi în străinătate.

Din cauză că odată cu venirea toamnei, se scurtează şi ziua a fost schimbată şi ora la care Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului vor fi prezenţi, în fiecare vineri, pe platforma din fața Porții a IV-a Cetății Alba Carolina. Astfel că pentru o lecție de istorie „live” spectatorii vor avea parte de spectacol, de vineri, 12 septembrie, de la ora 18.00.

Reenactorii care formează deja faimoasa Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonul prezentați în fiecare săptămână. Demonstrații militare, lupte și povești. La fel ca și anul trecut, soldații vor fi prezenți în Cetatea Alba Carolina pentru a da viață celor mai curajoase personaje din istorie.

Soldați romani, daci, gladiatori, regi, sclavi, zeițe, dar și multe alte personaje vor mai fi prezenţi, pe platoul din fața Porții a IV-a, până la sfârşitul lunii septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax