Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ultima porțiune din A1 Lugoj-Deva rămâne fără constructor și ar putea să piardă finanțarea. Licitația, reluată de urgență

Publicat

Licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii de Autostradă care lipsește de pe A1 Lugoj – Deva va fi reluată în regim de urgență pentru că oferta depusă de constructorii turci de la MAPA este „neconformă“, a anunțat CNAIR. Turcii au depus ofertă pentru proiectarea și execuția ultimei porțiuni în lungime de 9,13 km de autostradă care trebuie să includă și 2,13 km de tunel.

Reluarea licitației înseamnă un risc major de pierdere a finanțării europene, având în vedere că lucrările trebuie finalizate până în august 2026.

CNAIR a transmis un comunicat în care explică respingerea candidaturii MAPA din cauza ofertei tehnice care nu a putut fi admisă.

„Joi, 10.03.2022, CNAIR anunță că va relua licitația pentru contractul de ”Proiectare si execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secțiunea E și finalizare Secțiunea D” deoarece oferta tehnică depusă de ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia) este neconformă.

În urma derulării procesului de evaluare, CNAIR a constatat faptul că propunerea tehnică depusă de către asocierea turcă este neconformă, în baza prevederilor legale aplicabile în domeniul achizițiilor publice.

În regim de urgență, CNAIR va face toate demersurile necesare pentru reluarea rapidă a noii proceduri de atribuire pentru acest contract“, arată compania de drumuri.

Decizia CNAIR poate fi atacată la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, ceea ce va prelungi și mai mult problema care ține de timp.

Foto: Pro Infrastructura

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 11.03.2022 at 11:42

    Ţară de rahat ! Nu avem noi in ţară un proiectant care să ştie să facă aşa ceva ? Numai străinii sunt buni ? Şi aici nu este vorba de o autostradă, ci de o şosea mai lată de doar 9 Km. Câtă prostie zace în ministere. Păi dacă au pus tot felul de absolvenţi de şcoli ajutătoare. Cred că avem cei mai proşti conducători din istoria României şi nici o şansă de redresare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax