Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ultima zi de valabilitate a polițelor City Insurance. Ce se întâmplă cu mașinile lovite de șoferii care nu și-au făcut RCA valabil

Publicat

Este ultima zi de valabilitate pentru poliţele RCA de la City Insurance, astfel că aproximativ 500.000 de şoferi vor rămâne fără asigurare obligatorie auto.

RCA încheiate la City Insurance existente pe piață nu vor mai fi valabile de joi, 12 mai 2022. Probleme vor avea și șoferii a căror mașini sunt lovite de cei care au polițele la City Insurance și nu au trecut la alt asigurator.

Cei care au ghinionul să le fie lovită mașina de un șofer care nu și-a reînnoit polița până miercuri, pot să își recupereze daunele doar în instanță. Pe de altă parte, cei care nu își fac o asigurare nouă riscă o amendă de până la două mii de lei.

Clienții City pot solicita restul de bani până la data de expirare inițială a poliței. De exemplu, dacă polița a fost încheiată pe o perioadă de un an și expiră în august, își pot cere banii pentru lunile rămase. Unele companii de asigurări simplică procesul, iar șoferii își primesc despăgubirile în 7 zile sau alții compensează din prețul noii polițe diferența.

Aceştia trebuie să intre pe site-ul Fondului de Garantare a Asiguraţilor şi să urmeze procedurile, să întocmească documentele necesare şi îşi pot recupera banii.

Amenzi pentru șoferii care nu încheie altă poliță RCA

Șoferii care nu încheie însă o altă poliță riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei, dar și reținerea plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare.

Situația se complică și pentru șoferii loviți în trafic de o mașină fără polița nouă. Ei nu vor mai fi acoperiți de polița de la City Insurance. Legea prevede că pot primi despăgubiri doar dacă accidentul s-a soldat și cu victime. Vinovații vor plăti totul, dar numai după un proces în instanță.

Potrivit Hotnews, în evidențele City Insurance, în acest moment există în vigoare un număr de 488.994 polițe, dintre care 384.171 aparțin unor persoane fizice și 104.823 aparțin unor persoane juridice, inclusiv instituții publice și Ministere.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate