Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ultimele informații despre înscrierea la facultate în Alba Iulia. Calendarul admiterii 2020 la UAB și UTCN

Publicat

În acest an, înscrierile la cele două instituții de învățământ superior din Alba Iulia – Universitatea ”1 Decembrie 1918” și Universitatea Tehnică încep în luna iulie, iar admiterea se face pe bază de concurs de dosare.

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia organizează admiterea la specializările de licenţă în perioada iulie-august. Au dreptul să participe la concursul de admitere pentru studii universitare de licenţă doar absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă, indiferent de anul absolvirii liceului, iar taxa de înscriere este de 150 de lei.

Calendarul admiterii la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia – sesiunea iulie – august 2020

*8 iulie – 17 iulie: Înscrierea candidaţilor (cu excepţia zilei de duminică 12 iulie)

*18 iulie: Susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/ eliminatorie/ competenţă lingvistică (doar la specializările unde este cazul)

*20 iulie: Afişarea rezultatelor iniţiale ale admiterii

*20 iulie – 24 iulie: Prima etapă de înmatriculare a candidaților admiși pe locuri finanțate de la Buget și prima etapă de înmatriculare a candidaților admiși pe locuri cu taxă

Studenţii care au fost admişi pe locuri finanţate de la buget şi care nu se înmatriculează în perioada 20-24 iulie îşi pierd locul de studiu, care va fi redistribuit candidaţilor în aşteptare şi care vor fi admişi în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

*27 iulie: Afişarea rezultatelor admiterii după prima etapă de înmatriculare

*27 iulie – 31 iulie: A doua etapă de înmatriculare a candidaților admiși pe locuri finanțate de la Buget în urma redistribuirii locurilor bugetate neconfirmate de candidații admiși inișial și a doua etapă de înmatriculare a candidaților admiși pe locuri cu taxă

*3 august – 28 august: Înmatricularea candidaților admiși pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăţilor)

La Extensia din Alba Iulia a Universității Tehnice Cluj-Napoca, admiterea la specializările de licenţă este organizată în luna iulie, iar taxa de înscriere este de 150 de lei.

Calendarul admiterii la Extensia Alba Iulia a Universității Tehnice Cluj-Napoca – sesiunea iulie 2020

*Înscrierea candidaţilor: 8-11 și 13 iulie, între orele 9.00 și 15.00

*Afişarea rezultatelor iniţiale: 14 iulie, ora 22.00

Confirmarea statutului de admis:

*Etapa I: 15 – 17 iulie, între orele 9.00 și 15.00

*Afișare rezultate după etapa I de glisări: 17 iulie, ora 22.00

*Etapa II: 18 şi 21 iulie, între orele 9.00 și 15.00

*Afișare rezultate finale: 21 iulie, ora 22.00

Potrivit reprezentanților universității, în acest an preînscrierea și înscrierea pentru sesiunile iulie și septembrie 2020, se vor desfășura pe o platformă online.

”Toate informațiile privind modul de organizare și desfășurare a procesului de admitere urmează să fie comunicate în cel mai scurt timp, după ce Ministerul Educației și Cercetării va definitiva aspectele legislative”, se arată pe pagina de internet a instituției.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax