Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ultimele pregătiri pentru parlamentare. Buletinele de vot au ajuns la Prefectură, iar în 3-6 decembrie vor fi instruiti președinții de secție


Publicat

Până în prezent, Instituţia Prefectului Judeţul Alba a dus la bun sfârşit acţiunile de pregătire a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 9 decembrie, respectând cu stricteţe programul calendaristic stabilit la nivel naţional de către Guvernul României. Astfel, cele peste 700.000 de buletine au fost primite, urmând ca în perioada 3-6 decembrie să aibă loc instruirea președinților și locțiitorilor la secțiile de vot.

În baza contractului încheiat cu Instituţia Prefectului, SC Unirea Pres SRL Alba Iulia a tipărit la termen buletinele de vot pentru judeţul Alba. Cele 704.000 buletine de vot au fost recepţionate de către Instituţia Prefectului în data de 27 noiembrie 2012, în prezenţa unui reprezentant al Biroului Electoral Judeţean, şi sunt depozitate sub pază militară, asigurată de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

Pentru Senat, au fost tipărite 211.600 buletine pentru Colegiul nr. 1 şi 140.400 pentru Colegiul nr. 2. Pentru Camera Deputaţilor, s-au tipărit 75.800 buletine pentru Colegiul nr. 1 71.600 pentru Colegiul nr. 2, 65.800 de buletine pentru Colegiul nr. 3, 68.800 pentru Colegiul nr. 4 şi 70.000 buletine pentru Colegiul nr. 5.

De asemenea, în cadrul campaniei Ministerului Administraţiei şi Internelor, “Tu decizi! Votează legal!”, Instituţia Prefectului-Judeţul Alba distribuie către primării afişele de campanie, contribuind în acest fel la difuzarea pe întreg teritoriul judeţului a informaţiilor legate de votul ilegal.

În perioada 3-6 decembrie, are loc instruirea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare.

Toate instituţiile implicate în organizarea alegerilor parlamentare au fost informate cu privire la programul instruirilor persoanelor desemnate în funcţiile de preşedinţi şi locţiitori la secţiile de votare. A fost comunicat şi programul privind distribuirea buletinelor de vot din 7 decembrie, precum şi programul privind preluarea şi centralizarea proceselor verbale care conţin rezultatul alegerilor.

În 3 decembrie, sunt programaţi la instruire preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din Alba Iulia, Berghin, Ciugud, Daia Română şi Ohaba. În 4 decembrie, vor fi instruiţi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din Blaj, Bucerdea Grînoasă, Cenade, Cergău, Crăciunelu de Jos, Mihalţ, Valea Lungă, Sebeş, Roşia de Secaş, Cîlnic, Cut, Doştat, Gîrbova, Şpring. În 5 decembrie, sunt programate localităţile Cugir, Blandiana, Ceru Băcăinţi, Săliştea, Pianu, Zlatna, Almaşu Mare, Cricău, Meteş, Galda de jos, Ighiu, Săsciori, Şibot, Şugag şi Vinţu de Jos. Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din localităţile Aiud, Ocna Mureş, Lunca Mureşului, Fărău, Hopîrta, Lopadea Nouă, Miraslău, Noşlac, Unirea, Rădeşti, Cetatea de Baltă şi Jidvei sunt programaţi la instruire în 6 decembrie.

Procesele verbale care conţin rezultatul alegerilor vor fi predate la Instituţia Prefectului – Judeţul Alba în 10 decembrie, începând cu ora 24.00.

Organizarea referendumului local parţial cu privire la mineritul din Apuseni urmează cursul legal

Referendumul local parţial privind activitatea de minerit din Apuseni se organizează în baza Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare şi în urma Hotărârii nr.183/2012 a Consiliului Judeţean Alba.

Cetăţenii cu drept de vot din cele 35 de localităţi din zona Apuseni îşi vor putea exprima punctul de vedere cu privire la tema referendumului în cele 148 de secţii de votare, la care sunt arondaţi 72.877 alegători.

Prin tragere la sorţi de către preşedintele Tribunalului Alba, a fost desemnat judecătorul cu funcţia de preşedinte al Biroului Electoral Judeţean, în persoana Silviei Iosa, iar biroul a fost completat cu 4 reprezentanţi ai partidelor politice reprezentate în CJ Alba: PDL, PNL, PSD şi PP-DD.

Instruirea primarilor şi a secretarilor din cele 35 de unităţi administrativ-teritoriale a avut loc în 21 noiembrie. Listele electorale permanente au fost predate primarilor de către Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date, iar secţiile de votare au fost delimitate şi numerotate. Cele 148 de secţii de votare pregătite pentru referendumul local parţial vor funcţiona în aceleaşi clădiri unde se desfăşoară alegerile parlamentare, dar în săli diferite.

Desemnarea, prin tragere la sorţi de către preşedintele Tribunalului Alba, a preşedinţilor secţiilor de votare are loc în 29 noiembrie 2012, iar până în 9 decembrie, toate pregătirile pentru referendum – tipărirea buletinelor de vot, achiziţionarea materialelor necesare votării, instruirea preşedinţilor din secţiile de votare, predarea buletinelor de vot- vor fi finalizate, în aşa fel încât cele două procese electorale să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. abc

    marți, 04.12.2012 at 18:54

    Degeaba afișați maldărul de buletine de vot, dacă nu afișați în detaliu cum arată aceste buletine de vot, ca să știe și lumea pe ce votează.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până duminică, de alegeri. Cât de mult cresc temperaturile. Prognoza meteo de weekend, 4-6 decembrie

Publicat

soare

Vremea se încălzește în următoarele trei zile în județul Alba. Meteorologii anunță temperaturi maxime de 10-11 grade Celsius.

Va fi vreme cu nori și soare, iar minimele nu vor mai fi negative, cu excepția nopții de duminică.

La munte, vor fi maxime de 6 grade la Oașa și 8 grade la Arieșeni.

Vă prezentăm prognoza meteo în localități din județul Alba, în perioada 4-6 decembrie:

Vineri, 4 decembrie

Alba Iulia: minime de 1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Șugag: minime de 2 grade Celsius, maxime de 7 grade Celsius; nori și soare

Oaşa: minime de 0 grade Celsius, maxime de 6 grade Celsius; nori și soare

Aiud: minime de 1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Blaj: minime de 1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Ocna Mureş: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Zlatna: minime de 3 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Cîmpeni: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Arieşeni: minime de 1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Cugir: minime de 1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Sâmbătă, 5 decembrie

Alba Iulia: minime de 0 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 0 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Șugag: minime de 1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Oaşa: minime de -1 grad Celsius, maxime de 6 grade Celsius; nori și soare

Aiud: minime 0 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Blaj: minime de 0 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Ocna Mureş: minime de 2 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; nori și soare

Zlatna: minime de 3 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Cîmpeni: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; nori și soare

Arieşeni: minime de 0 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Cugir: minime de 0 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; nori și soare

Duminică, 6 decembrie

Alba Iulia: minime de -2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Sebeș: minime de -2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Șugag: minime de 0 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; predominant noros

Oaşa: minime de -3 grade Celsius, maxime de 6 grade Celsius; predominant noros

Aiud: minime de -1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Blaj: minime de -1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Ocna Mureş: minime de -1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Zlatna: minime de 2 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; predominant noros

Abrud: minime de 1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Cîmpeni: minime de 1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Arieşeni: minime de -1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; predominant noros

Cugir: minime de -2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Desfacerea și comercializarea băuturilor alcoolice, INTERZISE pe durata alegerilor, în zona secțiilor de votare din Alba Iulia

Publicat

Desfacerea și comercializarea băuturilor alcoolice în zona secțiilor de votare din Alba Iulia a fost interzisă duminică, pe durata desfăşurării alegerilor în spaţiul de protecţie al fiecărei secţii de votare, prin dispoziție a primarului Gabriel Pleșa.

Dispoziția nr. 1409 privind interzicerea comercializării și consumului de băuturi alcoolice în ziua de 6 decembrie 2020, pe durata desfășurării alegerilor în spațiul de protecție al fiecărei secții de votare:

Art. 1 Se interzice în data de 6 decembrie 2020 între orele 07,00 – 21,00 desfacerea și comercializarea băuturilor alcoolice, pe o rază de 500 metri, în afara localurilor secțiilor de votare din municipiul Alba Iulia.

Art. 2 Prezenta dispoziție poate fi contestată conform prevederilor Legii nr. 554 / 2004- Legea contenciosului administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Art.3 Direcția Poliția Locală Alba Iulia din aparatul de specialitate a primarului municipiului Alba Iulia va duce la îndeplinire prevederile dispoziției.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Radu Marcel Tuhuț, de la Primărie, la Parlament. Cine este candidatul PSD care ocupă primul loc pentru Camera Deputaților

Publicat

Candidatul PSD Alba la Camera Deputaților, Radu Marcel Tuhuț, a vorbit într-un interviu acordat Alba24 despre planurile sale pentru județul Alba, dar și despre realizările sale de până acum, în calitate de primar al comunei Ciuruleasa.

Acesta a spus că modernizarea drumurilor din Munții Apuseni este esențială pentru investitori și pentru turism și și-a prezentat viziunea asupra principalelor teme care privesc județul.

Nu a evitat nici întrebările ”grele” pentru un social-democrat: cele legate de vaccinare și de pensiile parlamentarilor.

De asemenea, a răspuns la întrebarea dacă după alegeri se va retrage pentru a-i lăsa locul la Camera Deputaților lui Ioan Dîrzu, în prezent pe locul al doilea a listei PSD la alegerile parlamentare din 2020.

Radu Marcel Tuhuț

candidat pentru Camera Deputaților, primul loc pe lista de la Alba

Vârstă: 50 de ani

Profesie: jurist

Primul loc de muncă: electrician la Combinatul Minier de la Roșia Poieni

Actualul loc de muncă: primarul comunei Ciuruleasa

Ultima școală absolvită: Drept la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu (2007)

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/

– CUI mandatar financiar județean 11200020

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Traficul rutier a fost DESCHIS pe lotul 1 al Autostrăzii A10, între Sebeș și Alba Iulia

Publicat

Primii șoferi au putut circula pe Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Sebeș și Alba Iulia, începând de joi seara. Reprezentanții CNAIR au surprins pe o filmare aeriană nodul Alba Iulia Nord deschis sub trafic.

Reamintim faptul că Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda a fost deschis oficial joi, pe o porțiune de 14,8 km din cei 17 km ai tronsonului, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Vezi și LIVE VIDEO: Prima deplasare pe Lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda, înainte de inaugurare. Cum arată tronsonul de drum

Tronsonul pe care se poate circula de joi este între Nodul Rutier Sebeș (legătura cu DN 1 prin bretelele 5 și 6), nodul Rutier Alba Iulia Sud (complet) și Nodul Rutier Alba Iulia Nord (bretelele 1, 2 și 3).

Circulația este permisă pe două benzi pe fiecare cale între km 0+000 și km 14+800, unde traficul este deviat pe sensul Turda – Sebeș (pe pasaj cale ferată) pe 700 metri (conexiune cu DN1).

Vezi și LIVE VIDEO: DECLARAȚII și explicații la deschiderea Lotului I al Autostrăzii Sebeș-Turda. Este prezent ministrul Transporturilor

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate