Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ultimele pregătiri pentru referendum. Vineri vor fi instruiţi preşedinţii secţiilor de votare din Alba

Publicat

Judeţul Alba se află pe ultima sută de metri în pregătirea pentru referendum. Instituţia prefectului Alba a luat toate măsurile în ceea ce priveşte buna desfăşurare a referendumului, pentru demiterea preşedintelui României, de duminică 29 iulile.

Vineri, 27 iulie, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Alba va avea loc instruirea preşedinţilor din secţiile de votare şi totodată vor fi predate buletinele de vot, sigilate în pachete de 100 de bucăţi, ştampilele de control şi de vot, precum şi restul materialelor necesare în secţiile de votare. În data de 24 iulie, 7 dintre preşedinţii secţiilor de votare au fost traşi din nou la sorţi, deoarece 5 dintre aceştia s-au retras, iar doi au fost contestaţi de USL Teiuş, având în vedere  că au candidat la alegerile locale.

„Vom face o instruire exemplară, să nu mai avem nici micile incidente pe care le-am avut la alegerile locale, sper că de data aceasta să fie şi mai profesionişti, am constatat că printre preşedinţii secţiilor de votare sunt foarte mulţi jurişti, am văzut magistraţi care şi-au dorit să ajungă preşedinţi de secţii de votare, deci sunt oameni de specialitate, oameni profesionişti”, a declarat prefectul judeţului Alba, Dan Simedru.

La nivelul judeţului Alba a fost alocat un buget de 1.104,000 lei pentru indemnizaţiile membrilor secţiilor de votare şi pentru cheltuielile necesare bunei organizări şi desfăşurări a referendumului.

Pentru referendumul de duminică au fost înfiinţate un total de 437 de secţii de votare, care vor fi deschise începând cu ora 7.00 şi se vor închide la ora 23.00.

Cetăţenii au dreptul să voteze la oricare dintre secţii, atât cu buletinul, cât şi cu cartea de identitate provizorie, paşaport diplomatic sau de serviciu ori carnetul de serviciu militar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax