Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ultimul termen de judecată în dosarul fostului adjunct al IPJ Alba

Publicat

Dosarul fostului adjunct al IPJ Alba, Constantin Milu Todea şi al finului său, subofiţerul Dănuţ Gheorghe Pleşa a înregistrat, marţi, ultimul termen de judecată, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cei doi şi-au prezentat declaraţiile finale în faţa instanţei şi au încercat să convingă judecătorii că nu sunt vinovaţi de infracţiunea de favorizare şi complicitate la favorizare a infractorului, de care au fost acuzaţi. Cei doi învinuiţi au negat faptul că ar fi favorizat persoanele care au comis infracţiunea de corupţie, dar şi orice legătură de natură ilegală cu inculpatul Septimiu Buda. „Să se reţină că am 25 de ani în Poliţie şi nu m-aş fi gândit niciodată că se poate inventa asa ceva”, a declarat, în faţa instanţei, fostul adjunct IPJ Alba, Constantin Todea. În completarea acestuia, Dănuţ Pleşa a susţinut că nu se consideră vinovat de nimic. În faţa judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia au fost prezentaţi ca martori ai apărării comisarul IPJ Mircea Crişan, din partea învinuitului Todea şi Iulian Scrob, pentru Dănuţ Pleşa. În urma audierilor, judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au decis amânarea pronunţării, pentru data de 23 noiembrie.

Martorul Iulian Scrob a arătat în faţa judecătorilor că, în cursul anului 2009, l-a rugat pe învinuitul Dănuţ Pleşa să îl însoţească la domiciliul lui Septimiu Buda, pentru că avea nevoie de ajutor în legatură cu o maşină. Iulian Scrob a negat ca între Pleşa şi Buda ar fi existat vreo discuţie de natură compromiţătoare. Avocaţii apărării au declarat că în rechizitoriul întocmit de procurori nu există dovezi concludente care să îi incrimineze pe ce doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Alba: „Există anumite inadvertenţe în rechizitoriul procurorilor. Să se reţină că probele nu sunt concludente, iar, din apelurile telefonice prezentate în rechizitoriu, nu reiese că Todea Constantin ar fi avut o relaţie de natură infracţională cu Septimiu Buda sau că acesta ar fi oferit informaţii despre activităţile de filaj”. Avocaţii au cerut instanţei achitarea celor doi inculpaţi.

Cei doi angajaţi ai IPJ Alba au fost prezentaţi Curtii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, anul trecut. Constantin Todea, la vremea aceea adjunct al IPJ Alba, a fost acuzat de către procurorii DNA că ar fi divulgat, cu ajutorul finului său, Dănuţ Pleşa, angajatului RAR Septimiu Buda, faptul că acesta este filat. În acea perioadă, Septimiu Buda, funcţionar public în cadrul Registrului Auto Român, a fost arestat pentru luare de mită. Cei doi poliţişti au fost judecaţi în stare de libertate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax