Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar aleargă, de 1 Decembrie, de la Aiud, la Alba Iulia

Publicat

Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar participă şi în acest an la evenimentele organizate de 1 Decembrie la Alba Iulia. Pentru a marca importanţa Zilei Naționale a României, sportivul doreşte să aducă tricolorul, pe jos, de la Aiud.

Levi, cum îi spun prietenii, intenţionează să plece vineri, 1 Decembrie, de la ora 7.00, din Aiud. Demersului său i se vor alătura şi alţi alergători, din alte zone din ţară, astfel încât să se formeze un grup de soli care să marcheze importanţa momentului, la Alba Iulia, de Ziua Naţională.

Levi a creat și un eveniment pe rețeaua de socializarea Facebook, „Aleargă de 1 Decembrie de la Aiud la Alba Iulia”, unde menționează că startul se va da la ora 7:00, din parcarea Colegiului Bethlen Gabor.

„Este o invitație prietenească, nu sunt medalii, diplome, poate un ceai cald”, a scris Polgar pe Facebook.

El mai spune că oricine dorește să i se alăture poate să facă acest lucru de unde dorește, ținând cont de lungimea traseului (aproximativ 33 de kilometri), invitându-i pe cei în cauză să poarte asupra lor și câte un steag tricolor. De altfel, ca în fiecare an, și de această dată, Polgar Levente va alerga ținând în mâna stângă drapelul României.

„Prin gestul meu, vreau să transmit un mesaj de pace, de unitate între etnii, de conviețuire în armonie. Nu ne interesează ura. Eu port în mine două etnii. Noi nu avem probleme aici (în Transilvania – n.r.), cum că unul e român, altul e ungur. Astea sunt povești, noi ne avem bine, trăim bine împreună”, a declarat Levi, scrie agerpres.ro.

Victima a unui accident de tren la vârsta de 6 ani, Levi, care lucrează în construcții, își dorește să alerge în cea mai dură competiție din lume, 6633 Arctic Ultra. El a fost acceptat de organizatori, însă trebuie mai întâi să achite taxa de înscriere, în valoare de 3.200 de lire sterline, pentru a fi validat la această competiție. Tânărul este singurul sportiv cu handicap acceptat în principiu de organizatori pentru a participa la competiția de la Cercul Polar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax