Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ultramaratonistul Levente Polgar, premiat de prefectul județului Alba, după participarea la Arctic Ultra

Publicat

Ultramaratonistul Levente Polgar a primit joi, din partea prefectului Dănuț Hălălai, o diplomă pentru recunoașterea meritelor sportive și participarea la maratonul „6633 Arctic Ultra”. Sportivul aiudean a transmis că nu va mai participa la competiție, explicând cum a fost „luat la întrebări” de natură. Polgar a felicitat competitorii, despre care a spus că sunt adevărați temerari.

„Am felicitat competitorii. Au fost la înălțime, sunt niște bravi temerari ai acestei curse. Felicit acești sportivi care au reprezentat România, indiferent că vorbim de Floretina Ifocea, Avram Iancu și marele câștigător și marele om care ne-a demonstrat că este mai presus de natură, Tibi Ușeriu. Unii au cedat, alții au reușit să învingă. Pe mine acea furtună m-a îngenuncheat, nici nu aveam cum. El și alții au reușit prin sportivitate, tenacitate”, a spus sportivul.

Ultramaratonistul spune că nu ia în calcul o nouă participare la competiție.

„Nu iau în calcul să mă întorc înapoi. Sunt dezamăgit, față de mine, cum nu am reușit să fac față acelei urgii naturale. (…) Mă așteptam la un vânt, dar nu care să mă doboare de pe picioare cu sanie cu tot și să mă mute din drum. Ce am văzut acolo în acei aproape 12 kilometri, pur și simplu am văzut Iadul curat, nu m-am așteptat”, a spus Levente Polgar.

Polgar a explicat ce s-a întâmplat după ce a apăsat butonul de ajutorare.

„Da, eu am apăsat acel buton, nu de SOS, ci de ajutorare. Era pe acel GPS care ni s-a pus pe sanie erau două butoane, un buton de ajutorare și lângă el un buton de SOS. Am apăsat butonul de ajutorare, nu de SOS.

Medicul a venit să mă ajute, cu un fotograf. Îi mulțumesc frumos că a luat acea decizie. Abandonul a venit din ambele poziții, a decis el, am decis și eu. Din punctul lui de vedere s-a considerat că nu mai pot continua, mai aveam 6-7 kilometri de ieșit din acea furtună. Acum, cum am calculat, dacă mă lăsau atunci, plecam cu sania. Peste un kilometru sau doi, apăsam din nou același buton. A luat o decizie corectă. Nu am avut șapcă în cap, dar am avut buf și două glugi.

Am fost luat la întrebări de natură, spre surprinderea mea. Om versus natură sau natură versus om. A fost o competiție fair-play, cu mici întrebări puse organizatorului, care s-au dovedit a fi corecte. Am pus niște întrebări și pot să spun că toată lumea a fost foarte, foarte corectă”, a spus Polgar.

„La terminarea cursei l-am văzut pe Tibi <rupt în două> de oboseală, terminat. (…) Nu ai cum să nu respecți un asemenea om. S-a dus acolo, a învins 620 de kilometri, felicitări lui.

Mulțumesc sponsorilor, mulțumesc prietenilor, mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, m-au ajutat. Îmi pare rău că acele susțineri nu s-au materializat într-un finish, de a termina competiția. Plătesc prețul rușinii, îmi cunosc locul. Dacă terminam acea competiție, într-adevăr eram acolo. Nu am terminat, nu pentru că am fost un laș, ci pentru că am întâlnit ceea ce până acum nu am avut dat să întâlnesc”, a mai explicat Levente Polgar.

Un nou proiect: Levente Polgar vrea să alerge 5.500 de kilometri, din Alba Iulia până în Laponia

„Sunt demersuri pentru acel proiect de a alerga din Alba Iulia până în Laponia. Traseul este clar. Am proiecte mari și frumoase în față. Acest demers va fi asistat. Voi face către Ministerul Afacerilor Externe o solicitare de a fi sprijinit în fiecare stat.

Va fi destul de dificil. Vor fi multe nopți și zile nedormite. Două ore dormite seara și dimineata, nu este ușor. Nu vom dormi în hoteluri, pensiuni, vom dormi pe marginea drumului, în parcuri, ca și adevărații temerari. Vrem să doborâm acei 5.500 de kilometri.

Încerc să duc un mesaj din Alba la Moș Crăciun, să ne aducă liniștea de care avem nevoie”, a transmis Levente Polgar, pentru Alba24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 29.03.2018 at 20:48

    Dupa 12km parcursi nu cred ca te poti numi ultramaratonist. Maratonist esti cand ai parcurs 42,5 km. Acum ce esti ? Oricum, bravo lui pentru intentie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate