Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ultramaratonistul Levente Polgar, premiat de prefectul județului Alba, după participarea la Arctic Ultra


Publicat

Ultramaratonistul Levente Polgar a primit joi, din partea prefectului Dănuț Hălălai, o diplomă pentru recunoașterea meritelor sportive și participarea la maratonul „6633 Arctic Ultra”. Sportivul aiudean a transmis că nu va mai participa la competiție, explicând cum a fost „luat la întrebări” de natură. Polgar a felicitat competitorii, despre care a spus că sunt adevărați temerari.

„Am felicitat competitorii. Au fost la înălțime, sunt niște bravi temerari ai acestei curse. Felicit acești sportivi care au reprezentat România, indiferent că vorbim de Floretina Ifocea, Avram Iancu și marele câștigător și marele om care ne-a demonstrat că este mai presus de natură, Tibi Ușeriu. Unii au cedat, alții au reușit să învingă. Pe mine acea furtună m-a îngenuncheat, nici nu aveam cum. El și alții au reușit prin sportivitate, tenacitate”, a spus sportivul.

Ultramaratonistul spune că nu ia în calcul o nouă participare la competiție.

„Nu iau în calcul să mă întorc înapoi. Sunt dezamăgit, față de mine, cum nu am reușit să fac față acelei urgii naturale. (…) Mă așteptam la un vânt, dar nu care să mă doboare de pe picioare cu sanie cu tot și să mă mute din drum. Ce am văzut acolo în acei aproape 12 kilometri, pur și simplu am văzut Iadul curat, nu m-am așteptat”, a spus Levente Polgar.

Polgar a explicat ce s-a întâmplat după ce a apăsat butonul de ajutorare.

„Da, eu am apăsat acel buton, nu de SOS, ci de ajutorare. Era pe acel GPS care ni s-a pus pe sanie erau două butoane, un buton de ajutorare și lângă el un buton de SOS. Am apăsat butonul de ajutorare, nu de SOS.

Medicul a venit să mă ajute, cu un fotograf. Îi mulțumesc frumos că a luat acea decizie. Abandonul a venit din ambele poziții, a decis el, am decis și eu. Din punctul lui de vedere s-a considerat că nu mai pot continua, mai aveam 6-7 kilometri de ieșit din acea furtună. Acum, cum am calculat, dacă mă lăsau atunci, plecam cu sania. Peste un kilometru sau doi, apăsam din nou același buton. A luat o decizie corectă. Nu am avut șapcă în cap, dar am avut buf și două glugi.

Am fost luat la întrebări de natură, spre surprinderea mea. Om versus natură sau natură versus om. A fost o competiție fair-play, cu mici întrebări puse organizatorului, care s-au dovedit a fi corecte. Am pus niște întrebări și pot să spun că toată lumea a fost foarte, foarte corectă”, a spus Polgar.

„La terminarea cursei l-am văzut pe Tibi <rupt în două> de oboseală, terminat. (…) Nu ai cum să nu respecți un asemenea om. S-a dus acolo, a învins 620 de kilometri, felicitări lui.

Mulțumesc sponsorilor, mulțumesc prietenilor, mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, m-au ajutat. Îmi pare rău că acele susțineri nu s-au materializat într-un finish, de a termina competiția. Plătesc prețul rușinii, îmi cunosc locul. Dacă terminam acea competiție, într-adevăr eram acolo. Nu am terminat, nu pentru că am fost un laș, ci pentru că am întâlnit ceea ce până acum nu am avut dat să întâlnesc”, a mai explicat Levente Polgar.

Un nou proiect: Levente Polgar vrea să alerge 5.500 de kilometri, din Alba Iulia până în Laponia

„Sunt demersuri pentru acel proiect de a alerga din Alba Iulia până în Laponia. Traseul este clar. Am proiecte mari și frumoase în față. Acest demers va fi asistat. Voi face către Ministerul Afacerilor Externe o solicitare de a fi sprijinit în fiecare stat.

Va fi destul de dificil. Vor fi multe nopți și zile nedormite. Două ore dormite seara și dimineata, nu este ușor. Nu vom dormi în hoteluri, pensiuni, vom dormi pe marginea drumului, în parcuri, ca și adevărații temerari. Vrem să doborâm acei 5.500 de kilometri.

Încerc să duc un mesaj din Alba la Moș Crăciun, să ne aducă liniștea de care avem nevoie”, a transmis Levente Polgar, pentru Alba24.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    joi, 29.03.2018 at 20:48

    Dupa 12km parcursi nu cred ca te poti numi ultramaratonist. Maratonist esti cand ai parcurs 42,5 km. Acum ce esti ? Oricum, bravo lui pentru intentie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

Gheorghe Valentin Rotar RECONFIRMĂ la BLAJ. 78% procentul obținut la alegeri, după numărătoarea paralelă

Publicat

Gheorghe Valentin Rotar câștigă un nou mandat la Primăria Blajului cu un scor de invidiat. Potrivit numărătorii paralelel a PNL din cele 17 secții, acesta ar fi obținut un procent de 78 %, fiind cel mai mare scor obținut de acesta din cele patru alegeri locale pe care le-a avut. De asemenea, Gheorghe Valentin Rotar este și cel mai bine cotat primar din Alba. 

Cel mai mare scor înregistrat de Gheorghe Rotar într-o secție de votare a fost de 89%.

Media obținută la alegeri de Rotar, în cele trei serii de alegeri locale anterioare, a fost de 77 %.

La Consiliul Local, echipa PNL a primarului Gheorghe Valentin Rotar a obținut 73 %.

Primarul din Blaj este la cel de-al patrulea mandat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT Numărătoarea paralelă a USR PLUS Alba. Gabriel Pleșa, preia conducerea DETAȘAT. Informații în timp real

Publicat

g

Liberalii au început numărătoarea paralelă a voturilor din secțiile din municipiul Alba Iulia. 

Informațiile sunt colectate în timp real de la reprezentanții PNL din secțiile de votare. 

Alba24 vă prezintă rezultatele pe măsură ce acestea încep să apară.

UPDATE  ora 23:13: Diferența dintre Pleșa și Voicu Paul a crescut la 588 de voturi, în condițiile în care mai sunt 15 secții de numărat.

UPDATE ora 23:05: Potrivit numărătorii paralele a USR PLUS, după numărătoarea voturilor din 32 de secții, Gabriel Pleșa are un avans de 493 de voturi. În aceste condiții, se profilează un dezastru pentru PNL Alba. 

USR a câștigat și voturile din cartierul Partoș. Mai sunt de numărat 17 voturi. Este vorba despre numărătoarea paralelă a USR PLUS. Rezultatul final va fi anunțat de BEJ.

Secția de votare de la Liceul Dionisie Pop Marțian a fost câștigată de USR PLUS.

UPDATE, ora 23:00 – După numărătoarea voturilor din 32 de secții, avansul între Gabriel Pleșa și Voicu Paul este de 493 de voturi, potrivit numărătorii paralele USR PLUS.

UPDATE, ora 22:50 – După numărătoarea voturilor din 26 de secții, Gabriel Pleșa are în continuare 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

UPDATE 22:30: Schimbare de situație. După numărătoarea voturilor din 21 de secții, candidatul USR, Gabriel Pleșa, are 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

Informațiile sunt confirmate și de reprezentanții USR, care confirmă un avantaj după numărarea a aproape jumătate din secții.

Știrea inițială:

Din primele 8 secții (din cele 50 câte sunt în municipiu), diferența dintre candidatul PNL, Voicu Paul și candidatul USR PLUS, Gabriel Pleșa, este de 90 de voturi în favoarea liberalului, au comunicat reprezentanții partidului.

După numărătoarea a încă 4 secții, diferența dintre cei doi s-a redus la 57 de voturi.

Se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, pare a fi concluzia serii la sediul PNL Alba.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Dorin Nistor CÂȘTIGĂ încă patru ani la Primăria SEBEȘ. Și-a „zdrobit” toți adversarii

Publicat

dn

Dorin Nistor câștigă un nou fotoliu de primar la Sebeș. După numărătoarea paralelă a PNL în 16 secții de votare din cele 20, media scorului este peste 60% în favoarea lui Nistor. 

În Lancrăm, Dorin Nistor a luat 73%, fiind recordul înregistrat ca și procent.

Cel mai mic procent înregistrat într-o secție de vot este de 59 % în favoarea lui Nistor.

Dorin Nistor a reușit să obțină și majoritatea în Consiliul Local și va „guverna la Sebeș încă 4 ani.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

USR PLUS câștigă prima Primărie din județ. Ioan Radu Penciu obține fotoliul de primar la Lupșa

Publicat

După numărătoarea paralelă, candidatul USR PLUS la Primăria Lupșa, Ioan Radu Penciu a câștigat fotoliul de primar. Este prima primărie câștigată de către Alianța USR Plus în județul Alba. 

Reamintim faptul că Ioan Radu Penciu a mai deținut funcția de viceprimar al comunei în perioada 2016 – 2020, perioadă în care, spune el, a avut inclusiv atribuții de primar.

Acesta i-a avut ca și contracandidați pe Andrei Beniamin Fonoage (ALDE), Dănuț Vasile Bârzan (PSD), Filofteia Barstan (PMP), Gheorghe Nicolae Giurgiu (PNL), Marius Constantin Igna (AUR) și Vasile Avram (Pro România).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate