Connect with us
Publicitate

AIUD

Ultramaratonistul Levente Polgar, prima persoană cu o infirmitate care a terminat cursa de alergare montană extremă TOR330 în Alpi

Publicat

Performanță extraordinară pentru ultramaratonistul aiudean Levente Polgar. Acesta este prima persoană cu o infirmitate care a reușit să termine „Tor des Geants”, o competiție de alergare montană extremă, zi/noapte, pe o distanță de 330 de kilometri, prin Alpii italieni. 

Acesta a finalizat cu nr. 486 Tor des Geants 2023, concurs ce s-a desfășurat în perioada 10-16 septembrie.

După un parcurs anevoios de 326 km prin Alpi, acesta a trecut linia de sosire în 144 ore 38 minute și 46 de secunde. Levente Polgar spune că a reușit să termine cursa fără bețe și echipă de suport.

Experiențe extreme pentru sportivi

„O mică parte din ce nu se vede din spatele „cortinei” Tor des Geants, unde lupta o dai direct cu tine și fiecare metru nu kilometru! Eu am scăpat ușor cu unghii vinete și cam atât! Trecând linia de finish cu puține daune! Lucru pentru care îi mulțumesc lui Dumnezeu.

Dar vă asigur că am văzut sportivi dezumanizați, stând în genunchi și plângând în hohote, altul se ținea de o țeavă marcaj și îi vorbea crezând ca e nevasta lui și multe altele.

Inclusiv eu în a treia noapte am avut urâte halucinații pe coborâre și urcare pe o ploaie… nu mai eram convins dacă e bolovan în fața mea sau nu, am început să le pipăi… lucru destul de periculos pe o potecă la altitudine, în noapte, cu bonus ,,ploaie”.

Urcările la cote de peste 3200 și ajungând la 4200 credeți că este vreo joacă de-a „sportivul”? Lupta asta cu nedormitul ori întrarea în starea disperării cât mai durează.

Dacă reușești să treci peste astea ești <GIGANT>!”, a scris Levente Polgar, pe pagina de Facebook.

Despre Tor des Geants – proba de 330 km alergare montană în Alpii italieni

Competiția TOR330 – Tor des Géants® este o cursă care îmbină distanța lungă cu stilul individual al alergătorilor.

Cursa nu impune nicio etapă obligatorie, iar câștigătorul este alergătorul care finalizează cursa în cel mai scurt timp, făcând propriile sale decizii cu privire la când și cât timp să se oprească pentru odihnă și înviorare.

Tor des Géants este prima cursă de acest fel care acoperă o întreagă regiune, alergând pe potecile sale spectaculoase de la poalele celor mai înalte vârfuri din Alpi și prin Parcul Natural Gran Paradiso și Parcul Regional Mont Avic.

Traseul se întinde pe o distanță de 330 km, cu o diferență de nivel de peste 24.000 m. Timpul maxim pentru finalizarea cursei este de 150 de ore.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax