Connect with us
Publicitate

BLAJ

Ultramaratonistul Marius Iorga din Blaj a alergat 160 de kilometri pentru un băiat cu dizabilități, la competiția Val d’Aran

Publicat

Ultramaratonistul blăjean Marius Iorga (42 de ani) a participat, în acest an, pentru prima dată, la una dintre cele mai importante competiții de acest gen din lume, Val d’Aran by UTMB, desfășurată în Spania.

Acesta a terminat cu bine cursa de 100 de mile (aproximativ 160 de kilometri), în 31 de ore, în condițiile în care diferența de altitudine, pe parcursul ultramaratonului, a fost de peste 10.000 de metri. Acesta poate fi ascultat la Radio Blaj, unde a vorbit despre performanța sa.

Cu obiectivul atins, Marius Iorga s-a calificat pentru tombola care îi va selecta pe cei 2.000 de sportivi ce se vor afla, în 2023, la startul celui mai important concurs UTMB, Ultra-Trail du Mont-Blanc, din Franța, o adevărată Ligă a Campionilor în alergarea montană, motivul pentru care s-a apucat de acest sport, așa cum afirmă ultramaratonistul nostru.

Revenit din Spania, Marius Iorga a acceptat invitația Radio Blaj de a vorbi despre prezența la această competiție.

Profesor de religie la Liceul Tehnologic Jidvei, Marius Iorga este cunoscut mai ales pentru activitatea sa ca președinte al Asociației Running&Cycling Club Blaj, care organizează diverse competiții sportive cu caracter umanitar, cea mai cunoscută dintre acestea fiind Crosul Speranței.

În acest an, pentru prima dată, Marius Iorga a participat la ultramaratoane de peste 100 de kilometri, fără însă a neglija activitatea umanitară, pentru fiecare cursă desfășurând o campanie de strângere de fonduri, așa cum s-a întâmplat, de altfel, și la Val d’Aran by UTMB din Spania, când a alergat pentru un băiat cu dizabilități din Blaj.

Sursa foto: Radio Blaj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax