Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un accident rutier petrecut sâmbătă seara repune pe tapet propunerea unui consilier local din Alba Iulia. Sens giratoriu, în zona Bărăbanț


Publicat

collageUn accident rutier petrecut sâmbătă seara, la intersecția străzilor Alexandru Ioan Cuza, Mureșului și Gării din cartierul Bărăbanț al municipiul Alba Iulia, dă apă la moară consilierului local Mircea Trifu, care a lansat o acțiune prin care va strânge semnături pentru a solicita Primăriei să facă un sens giratoriu în zona respectivă. 

În accidentul de sâmbătă seara au fost implicate două mașini, un autoturism marca Opel și un taxi marca Mercedes, ambele înmatriculate în Alba. Potrivit unui martor, în urma impactului, clientul aflat în taxi a fost rănit și a ajuns la spital.

Consilierul local Mircea Trifu a explicat, în câteva comentarii postate pe rețeaua de socializare Facebook, că va începe strângerea de semnături pentru realizarea unui sens giratoriu în zonă, deoarece susține acesta „intersecția respectivă e mereu producătoare de accidente” și „există riscul să moară oameni”.

Mesajele internauților nu au întârziat să apară. În timp ce unii consideră necesară realizarea unui sens giratoriu, alții cred că o parte din vină o au parapeții metalici montați pe marginea străzii Alexandru Ioan Cuza, care împiedică vizibilitatea conducătorilor auto ce ies cu autoturismele de pe străzile secundare.

UPDATE: La data de 14.01.2017, în jurul orelor 17.40, G.M., de 59 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mureşului din Alba Iulia, la intersecţia cu strada Alexandru Ioan Cuza, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din acelaşi municipiu, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului, un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din Alba Iulia, pasager în cel de-al doilea autoturism, a suferit leziuni corporale uşoare.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Keo

    duminică, 15.01.2017 at 09:45

    Amenajarea unui nou giratoriu(al patrulea pe o distanta de 1500 m, de la Ambient la Penny Ampoi) nu ar face decat sa ingreuneze circulatia si sa creasca nivelul noxelor. Asigurarea vizibilitatii corespunzatoare prin inlaturarea gardurilor de protectie/inlocuirea acestora pe o distanta de minim 30 metri(pe str. Alexandru I. Cuza intersectie cu Muresului) ne-ar facilita considerabil siguranta la iesirea din Barabant(vorbesc ca si sofer care aproape zilnic foloseste aceasta intersectie). De unde si pana unde se erijeaza „trifu” in reprezentant al barbantenilor/balaurilor??? Nu stiu sa se fi mutat in Barabant sau sa fi fost ales de comunitate sa ne reprezinte… Sa-si vada de treburile sale… Deci, nu giratoriul ar fi solutia ci asigurarea vizibilitatii in intersectie pentru soferii/conducatorii auto care ies de pe strada Muresului si se inscriu pe strada Alexandru Ioan Cuza…Primaria Alba Iulia, SE AUDE?????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Categoriile de persoane care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, extinse. Legea a fost promulgată

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea articolului 65, alineatul 5 din Legea nr. 236/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Este vorba de localităţi afectate din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radio-active, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic, a prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos, a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor.

Localităţile prevăzute de lege sunt Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu-Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele; precum şi Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Veţel, Vulcan din judeţul Hunedoara; Abrud, Baia de Arieş, Lupşa, Roşia Montană şi Zlatna din judeţul Alba; Bacău şi Oneşti din judeţul Bacău; Victoria şi Făgăraş din judeţul Braşov; Anina, Armeniş, Ciudanoviţa, Moldova Nouă, Oţelu Roşu şi Reşiţa din judeţul Caraş-Severin; Câmpia Turzii, Dej şi Turda din judeţul Cluj; Galaţi din judeţul Galaţi; Brăneşti, Drăgoteşti, Fărcăşeşti, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopşoru, Rovinari, Urdari şi Turceni din judeţul Gorj; Ciulniţa şi Slobozia din judeţul Ialomiţa; Brazi şi Ploieşti din judeţul Prahova; Iacobeni şi Vatra Dornei din judeţul Suceava; Fârdea, Margina, Nădrag şi Tomeşti din judeţul Timiş; Mina Altân Tepe din judeţul Tulcea; Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea din judeţul Vâlcea.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Subvenția pentru căminele și cantinele studențești, majorată cu 10%, pentru a putea fi respectate măsurile de distanțare fizică

Publicat

Subvenția pentru căminele și cantinele studențești va fi majorată cu 10%, potrivit unei decizii a ministrului Educației și Cercetării (MEC), Monica Anisie, anunță instituția.

”Această măsură vine în sprijinul studenților, în contextul actual al situației epidemiologice, pentru a se putea implementa și asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei”, precizează MEC, într-un comunicat.

Sumele atribuite fiecărei universități în anul universitar 2020-2021 pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine – cantine se alocă proporțional cu numărul de unități de subvenție (studenți echivalenți unitari), în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, potrivit sursei citate.

De această subvenție beneficiază și studenții care încheie, conform legislației în vigoare, contracte de închiriere.

Guvernul României a decis alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universități, în vederea achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, inclusiv pentru zona de cămine-cantine, mai transmite ministerul.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Veste bună pentru studenți: Subvenția pentru cămine – cantine, majorată cu 10 % de Ministerul Educației

Publicat

mancare cantina

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a decis creșterea subvenției pentru cămine – cantine cu 10 %.

Această măsură vine în sprijinul studenților, în contextul actual al situației epidemiologice, pentru a se putea implementa și asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei.

Sumele atribuite fiecărei universități în anul universitar 2020-2021 pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine-cantine se alocă proporțional cu numărul de unități de subvenție (studenți echivalenți unitari), în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS).

Potrivit Ministerului Educației, de această subvenție beneficiază și studenții care încheie, conform legislației în vigoare, contracte de închiriere.

„Menționăm că Guvernul României a decis alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universități, în vederea achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, inclusiv pentru zona de cămine-cantine”, au mai transmis reprezentanții Ministerului Educației, într-un comunicat.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Intervenții ale Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș pentru îmbunătățirea stării drumurilor de la Răhău

Publicat

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a intervenit, în ultimele zile, la Răhău, în vederea evitării unor posibile probleme pe care le pot genera ploile, în condițiile în care se așteaptă venirea toamnei.

Reprezentanții Primăriei Sebeș au transmis că s-a recurs la îndreptarea drumurilor cu utilajele din dotare și la curățarea șanțurilor.

De asemenea, s-a lucrat la realizarea unor subtraversări și a unor șanțuri de scurgere.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate