Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un agricultor are o pensie egală cu venitul unui român care nu a muncit niciodată. Totul se întâmplă în țara pensiilor ”speciale”

Publicat

Un român care nu a muncit niciodată în viața lui primește venitul minim garantat de stat în valoare de 1,125 de lei. Tot atât primește și un agricultor, ca pensie după ani întregi de muncă pe câmp sau un pensionar cu pensia minimă. 

Asta în condițiile în care cel din urmă a muncit ani întregi pe propriul teren, luat cu forța de stat.

S-a trezit dimineața devreme, a muncit zilnic de primăvara până iarna, zeci de ani, fără ca munca sa să fie cuantificată sau apreciată.

Concret, statul nu consideră că pensionarii din agricultură au muncit.

Asta în țara pensiilor speciale, în care politicienii se mobilizează pentru a proteja pensiile enorme ale foștilor securiști, ale celor din serviciile secrete, armată și justiție.

Cea mai mare PENSIE din Alba, de 41 de ori mai mare decât pensia minimă în județ. Câți pensionari iau peste 10.000 de lei lunar

Punctul de pensie a ajuns de la 1 ianuarie 2023 la valoarea de 1.785 de lei (1.125 de lei în mână), iar, începând cu 2024, această valoare se va majora cu rata medie anuală a inflației, plus 50% din creșterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

De asemenea, indemnizaţia socială pentru pensionari (pensia minimă garantată de stat) este stabilită la 1.125 lei şi este prevăzută acordarea unui ajutor financiar pensionarilor sistemului public de pensii.

Astfel, în cazul celor care nu au muncit nici măcar o zi în viața lor, venitul lor este stabilit la suma de 1.125 de lei (aproximativ 230 de euro) și reprezintă egalul pensiei minime garantată de către stat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Petru

    miercuri, 01.03.2023 at 09:20

    Așa sunt motivați,,trântorii”, să nu muncească, dar banii să le vină.

  2. Marius

    miercuri, 01.03.2023 at 11:17

    Eu prefer să lucrez la negru , pun banii la saltea, și la pensie am pensie minimă garantată 😉 , mai am și alte ajutoare , de ce să lucrez cu carte de munca și statul să fure 40-55% , in țară e mai bine să nu lucrezi , dacă lucrezi riști să devii sărac și timp pierdut 😜

  3. Marius

    miercuri, 01.03.2023 at 11:22

    La anul dute și voteazăi și după să vă plângeți 😅 vă meritați soarta , votați și susțineți hoții 😉

    o duceți prea bine ar trebui lege să vă confiște tot, că în stradă să vă cereți drepturile câștigate in 89 nu ați ieșit , susțineți și cumpărați produse din Europa și Ucraina și faliment România 😅

  4. pilu

    miercuri, 01.03.2023 at 12:39

    Mi se pare normal şi logic. După ce s-au tras din buget toate pensiile speciale, şi alte facilităţi categoriilor de privilegiaţi pentru agricultori n-a mai rămas decât firimituri, care s-au dat în batjocură. Dar alegeţi-ne pe noi, că vom face şi vom drege şi iar ne vom bate joc de voi încă patru ani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax