Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un albaiulian a câștigat al treilea mandat de primar într-o localitate din Spania. Cine este Aurel Truță

Publicat

Singurul primar român din Spania a câștigat cel de-al treilea mandat în Paramo de Boedo, o localitate mică din nordul Spaniei. Îl cheamă Aurel Truță și este originar din Alba Iulia. 

”Îi felicit pe românii care s-au implicat în alegerile locale din Spania indiferent de culoarea politică, un act de normalitate.

De asemenea, îi urez succes domnului Aurel Truță reales primar în localitatea Páramo de Boedo, un exemplu de curaj și de integrare în societatea gazdă”, a scris pe Twitter, ambasadorul României în Spania, George Bologan.

Aurel Truță a emigrat în Spania acum 20 de ani. A lucrat în agricultură, a fost chelner și constructor. A ajuns în Paramo de Boedo pentru niște lucrări de construcții și i-a plăcut atât de mult, încât și-a cumpărat o casă aici.

A renovat primăria, biserica, a amenajat un cabinet medical și un loc de joacă sigur pentru copii.

Anul trecut, Aurel Truță a fost premiat de George Bologan, ambasadorul României în Spania.

Premiul a fost acordat ”în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru implicarea activă în dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor româno-spaniole şi a dezvoltării sentimentului de cetăţenie europeană”.

Ceremonia înmânării Diplomei de excelenţă a avut loc la sediul primăriei localităţii Páramo de Boedo din comunitatea Castilla y León, în acordurile imnurilor României, Spaniei şi Uniunii Europene.

Cine este Aurel Truță, singurul primar român din Spania

Aurel Truță a plecat de pe meleagurile natale în urmă cu aproape 24 de ani, pentru a-și încerca norocul peste hotare.

La 24 de ani, acesta și-a îndreptat pașii spre Peninsula Iberică, însă nu s-a gândit niciun moment că va ajunge vreodată edil al unei localități spaniole.

A început culegând măsline, iar mai apoi a muncit în domeniul hotelier, experiență care l-a ajutat să-și deschidă propria afacere, un cafe-bar căruia i-a pus numele ”Apulum”, în amintirea orașului care i-a dat atâtea satisfacții, dar pe care s-a văzut nevoit să-l părăsească în urmă cu mulți ani.

Mai apoi a înființat o firmă de construcții în Madrid, unde încet-încet și-a făcut o reputație, fiind solicitat cu lucrări în mai multe localități din provincia Palencia, printre care și Paramo de Boedo, unde de altfel s-a stabilit cu familia.

Nu a trecut mult timp și Aurel Truță a câștigat încrederea locuitorilor și chiar a politicienilor din zonă. Românul a fost desemnat de reprezentanții Partidului Popular (PP) să reprezinte formaţiunea politică la alegerile locale din 24 mai în calitate de candidat la Primăria Paramo de Boedo.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax