Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un an de la înființarea centrului de îngrijiri paleative Hospice Eliana, ultima speranță pentru zeci de bolnavi

Publicat

A şi trecut un an de când Asociaţia Hospice Eliana din Hăpria, Ciugud, şi-a deschis oficial porţile. După binecunoscuta luptă cu birocraţia, echipa de îngrijiri paliative a început să prindă contur, începându-şi, în premieră, munca la domiciliu – aducând alinare, mângâiere şi speranţă în casele familiilor care îngrijesc un pacient suferind de cancer sau alte forme de boli terminale. Dacă iniţial echipa de domiciliu era formată din dr. Ariana Roşiu şi o asistentă medicală, în lunile care au urmat echipa s-a dezvoltat, iar în prezent este alcătuită din dr. Adriana Roșiu, două asistente medicale şi doi asistenţi sociali, iar asistenţa psiho-emoţională şi spirituală este oferită în regim de colaborare.

Echipa în diverse forme a avut până acum peste 1.000 de intervenţii în cele câteva luni de când există, ele însumând vizite punctuale la domiciliu, preluarea în îngrijire prin contract pe termen lung, acolo unde a fost nevoie de îngrijire continuă şi susţinută, însoţind pacientul şi familia sa în călătoria lor prin suferinţa adusă de o boală incurabilă până la deces, şi chiar dincolo de el, prin suportul oferit în perioada de doliu.

Diagnosticul de boală incurabilă, oncologică sau neoncologică, este întotdeauna cauzator al unei furtuni emoţionale şi sociale, noua situaţie impunând reorganizarea totală a dinamicii familiei, care adesea se concentrează în jurul celui suferind, dar nu de puţine ori pacienţii şi familiile lor nu ştiu ce au de făcut, care este parcursul, au dileme la care nimeni nu pare să aibă un răspuns competent.

Hospice Eliana vine în sprijinul tuturor celor care se confruntă cu situaţii aparent fără ieşire, probleme sociale, financiare, de îngrijire medicală sau socială la domiciliu, aducând lumină şi bucurie în momente când tristeţea pare singura care le-a mai rămas. Mărturiile celor pe care au avut bucuria şi onoarea să îi ajute le dau putere şi le sunt încurajare pentru a merge înainte.

Serviciile pe care le oferă sunt gratuite, costurile fiind suportate din activităţi caritabile, strângeri de fonduri, donaţii, sponsorizări şi alte acţiuni asemănătoare.

Un fenomen unic în Alba Iulia este înfiinţarea primului magazin caritabil din oraş, care are între timp şi o a doua locaţie – e vorba de magazinele „Flori de mac” despre care cititorii pot afla mai multe pe pagina de Facebook a Hospice Eliana sau a magazinului Flori de mac.

Citește și  FOTO: La Hăpria s-a deschis un centru de îngrijiri paliative. Sprijin pentru pacienţii cu boli incurabile şi familiile acestora

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax