Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru un şofer din Sibiu care a încercat să mituiască un polițist din Vințu de Jos. Bărbatul și-a recunoscut vina

Publicat

mitaȘoferul din Sibiu, prins în flagrant pe 1 iunie, în timp ce încerca să mituiască un polițist din Vințu de Jos cu suma de 100 lei, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi a nu-l sancționa pentru o contravenție constatată în trafic, și-a recunoscut vinovăția. A încheiat acord de vinovăţie cu procurorii şi în cazul lui a fost propusă pedeapsa de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare.

La data de 21 iunie, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul D.I., persoană fără calitate specială, propunând condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an și 8 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Totodată, prin acord s-a stabilit ca persoana condamnată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 1 iunie 2017, inculpatul D.I. a fost oprit pentru control de către lucrători din cadrul unei Secții de Poliție Rurală – I.P.J. Alba, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta animale vii pentru care nu deținea documente de proveniență sau documente privind autorizarea vehiculului pentru transport animale.

Pentru a nu fi sancționat, D.I. i-a oferit inițial unui agent de poliție suma de 50 lei, sumă refuzată de polițist, care a denunțat fapta la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. Ulterior, în cursul aceleași zile, inculpatul i-a dat agentului de poliție suma de 100 lei, în același scop, fiind surprins în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba, delegați de către procurorul de caz.

Inculpatul D.I. a fost cercetat sub control judiciar.

Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost înaintat Tribunalului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax