Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un an şi patru luni închisoare cu amânarea pedepsei pentru un funcționar de la AJFP Alba. Şi-a recunoscut vina într-un dosar de favorizare a infractorului

Publicat

Sediu finanteUn funcționar public de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Alba, cercetat pentru favorizarea făptuitorului şi folosirea în mod direct de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii unor foloase necuvenite, și-a reunoscut vinovăția. Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost înaintat Judecătoriei Alba Iulia.

Potrivit Serviciului Județean Anticorupție Alba, la data de 28 august, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul M. N., funcționar public, propunând condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și folosirea în mod direct de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

În fapt s-a reținut că, în luna iunie 2017, inculpatul M. N. a folosit informații nedestinate publicității, cunoscute în virtutea atribuțiilor de serviciu, pe care le-a divulgat unei persoane cercetate într-o altă cauză penală, pentru comiterea infracțiunii de șantaj, respectiv informându-l că organele de cercetare penală au solicitat date privind conturile bancare deținute de acesta din urmă.

Inculpatul M.N. a fost reținut la data de 6 iulie, iar ulterior s-a dispus măsura controlului judiciar.

Citește și Nicolae Moldovan, inspector la Finanţele din Alba, REŢINUT. Alt funcţionar ANAF audiat la Parchet

Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost înaintat Judecătoriei Alba Iulia.

În bază delegărilor emise în cauză, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba au efectuat mai multe acte procedurale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax