Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un antibiotic revine în farmacii, după patru ani. Cum se folosește și cât va costa

Publicat

Un medicament folosit pentru tratamentul unor infecții bacteriene revine pe piață, după patru ani în care producția sa a fost sistată.

Este vorba despre antibioticul Moldamin, produs de compania Antibiotice Iași. Compania a anunțat că a reînceput fabricarea lui. Prețul din farmacii va fi 30 de lei.

Moldamin este un antibiotic din clasa penicilinelor, derivat de la benzilpenicilină, utilizat în tratamentul unor infecții bacteriene. Printre acestea se numără: sifilisul, faringita streptococică, difteria, erizipelul și framboesia.

Principalul avantaj față de alte antibiotice din aceeași clasă este solubilitatea scăzută (0,02%) care asigură resorbția lentă și prelungită, timp de mai multe zile, proprietăți care-i conferă calitatea de penicilină depozit.

Moldaminul se va vinde doar cu rețetă și sub supravegherea medicului, soluția finală se obține, potrivit prospectului, amestecând pulberea din recipient cu 9 mg soluție clorură de sodiu, adică ser fiziologic.

sursă: capital.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax