Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un arhitect din Alba vrea să participe la o expediție la CERCUL POLAR. Pentru a fi selectat, are nevoie și de voturile voastre

Publicat

Sorin Magda este unul dintre cei mai talentați arhitecți tineri pe care i-a dat Alba Iulia. Lucrările sale au câștigat nu doar admirația celor care trec pe lângă construcții visate de Magda ci și premii la concursuri de specialitate.

Una dintre casele deosebite gândite de Sorin Magda a fost chiar obiectul unui reportaj Alba24.ro pe care îl puteți citi aici:

FOTO: Casa de un milion de euro din Alba Iulia, una dintre cele mai frumoase din Transilvania

Acum, arhitectul Magda își arată o față mai puțin cunoscută, sau mai bine zis știută doar de cei apropiați. Vorbim de latura sa de “aventurier” care vrea să își testeze limitele fizice într-o cursă de sănii trase de câini în apropierea cercului polar.

Însă ca să poată ajunge acolo, Magda are nevoie de voturile celor care îl cunosc sau a celor care vor ca Alba să fie reprezentată într-o competiție internațională mai puțin obișnuită.

Despre cursa în cauză, a cărui denumire este aproape imposibil de pronunțat în limba română-Fjällräven Polar, organizatorii spun că ideea ei a încolțit în anii ’90 când Åke Nordin l-a întâlnit pe Kenth Fjellborg, unul dintre cei mai buni conducători de sănii trase de câini din Suedia. Kenth a participat la cursa Iditarod, cea mai dificilă competiție de profil din lume care are loc în sălbăticia aspră din Alaska și astfel l-a inspirat pe Åke.

Ei au vrut să creeze un echivalent suedez pentru această competiție din Alaska, însă nu pentru experți cum era Kenth ci pentru oameni obișnuiți. Și câțiva ani mai târziu, în 1997, după ce toate detaliile au fost puse la punct, cursa Fjällräven Polar a avut loc pentru prima dată în zona arctică scandinavă.

Albaiulianul nostru, Sorin Magda, s-a înscris în competiție prezentându-se sub motto-ul “creeativitatea e tot ce îți trebuie” și spune că “este un arhitect de 42 de ani din Transilvania, pasionat și creativ, pentru care desenul și detaliile sunt definitorii.

Îndemânatic, (stângaci) de la chestiuni mecanice până la sculptură în lemn. N-am ureche muzicală (sau poate doar așa crede soția mea), nu mă simt confortabil unde este multă lume sau când sunt nevoit să fac conversație însă compensez prin diplomație.”

Magda are umor în prezentarea proprie și la capitolul abilități spune că în echipa din care va face parte dacă va fi selecționat va

-spune adevărata poveste a lui Dracula

-va pregăti micul dejun și cea mai bună cafea, dacă ceilalți vor fi capabili să o bea

-va contribui cu noduri la frânghii și va face focul cu un singur băț de chibrit

-va proiecta un iglu

-va contribui chiar cu un picior dacă în cursă lor vor întâlni animale sălbatice

Cum am mai menționat, Sorin Magda are nevoie de voturi pentru a participa la cursa nordică, iar voi, cititorii Alba24.ro puteți face parte din visul său votând-ul aici: polar.fjallraven.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax