Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un asteroid care s-ar putea ciocni cu Pământul în 2046 este studiat de NASA

Publicat

Un asteroid care s-ar putea ciocni cu Pământul în 2046 este studiat de cercetători. Deși posibilitatea de impact este foarte mică, oamenii de știință colectează date, pentru a stabili situația.

Există o posibilitate de 1 la 625 ca un asteroid de mărimea unei piscine olimpice să lovească Pământul de Ziua Îndrăgostiţilor în 2046, potrivit unei estimări a Agenţiei Spaţiale Europene. Asteroidul 2023DW se află în prezent la o distanţă de aproximativ 18 milioane de km de Pământ.

NASA a calculat o posibilitate de 1 la 560.

Oamenii de ştiinţă, inclusiv cei de la Centrul de Coordonare a Obiectelor Apropiate de Pământ al Agenţiei Spaţiale Europene, încă estimează dimensiunea, forma şi caracteristicile orbitale ale rocii spaţiale pentru a stabili dacă reprezintă o ameninţare reală.

În prezent, se estimează că aceasta are dimensiunea unei piscine olimpice şi se află la o distanţă de 0,12 unităţi astronomice (UA), adică la aproximativ 18 milioane de km de Pământ, potrivit Independent.

Asteroid de 50 de metri diametru

„Am urmărit un nou asteroid numit 2023 DW care are o probabilitate foarte mică de a lovi Pământul în 2046″, a transmis pe Twitter Biroul de coordonare a apărării planetare al NASA.

„Adesea, atunci când sunt descoperite noi obiecte, este nevoie de mai multe săptămâni de date pentru a reduce incertitudinile şi a prezice în mod adecvat orbitele lor cu ani în viitor”, a adăugat acesta.

Este posibil ca asteroidul, care măsoară aproximativ 50 de metri în diametru, să nu dea o lovitură planetei la fel de mare ca piatra spaţială care a distrus dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani, care avea un diametru de câţiva kilometri.

Totuşi, prin comparaţie, roca spaţială care a lovit regiunea Chelyabinsk din Rusia în 2013 avea o dimensiune de aproximativ 18m, iar explozia sa în aer a dus la pagube importante la sol, inclusiv la deteriorarea clădirilor şi la multiple răniri.

Misiuni NASA

NASA şi mai multe organizaţii internaţionale care se ocupă de apărarea planetară au lucrat la modalităţi de protejare a planetei de posibilele coliziuni cu roci spaţiale.

Anul trecut, NASA a făcut istorie prin izbirea navei sale spaţiale Dart misson într-un asteroid, marcând prima dată când cursul unui corp ceresc a fost modificat de viaţa de pe Pământ.

Într-o descoperire ştiinţifică recentă, astronomii amatori au ajutat NASA să confirme urmările misiunii Dart.

Observând comportamentul asteroidului după impact, cercetătorii au descoperit că planeta ar putea fi salvată de alte roci spaţiale.

Aceştia au declarat că redirecţionarea asteroizilor „este o tehnică viabilă pentru a apăra potenţial Pământul dacă este necesar”.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax