Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un asteroid clasificat de NASA ca ”potențial periculos” va trece pe lângă Terra în 21 noiembrie. Ce viteză va avea

Publicat

asteroid

Un asteroid clasificat de NASA în categoria obiectelor spațiale „potențial periculoase” va trece pe lângă Pământ în 21 noiembrie.

Având un diametru cuprins între 280 și 620 de metri, va trece pe lângă Terra la o distanță de aproximativ 4,3 milioane de kilometri, scrie digi24.ro.

Asteroidul 481394 (2006 SF6) va avea o viteză de aproximativ 29.000 de kilometri pe oră când va trece cel mai aproape de Terra, pe 21 noiembrie, în jurul orei 2.00. potrivit Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului (CNEOS) din cadrul NASA

Va trece pe lângă Terra la o distanță de zece ori mai mare decât cea dintre planeta noastră și Lună, însă specialiștii spun că nu pot fi excluși anumiți factori care îi pot modifica traiectoria.

Asteroidul a fost inclus de NASA în categoria „potențial periculos”, ca orice alt obiect spațial care se apropie de Terra la mai puțin de 7.480.000 de kilometri.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax