Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un asteroid descoperit recent va trece sâmbătă în apropierea Pământului

Publicat

Sâmbătă, pe lângă Pământ trece un asteroid descoperit recent. Numit 2023 DZ2, acesta se deplasează în prezent cu o viteză de 36,84 de kilometri pe secundă, potrivit instrumentului de urmărire în timp real al NASA.

Asteroidul va trece sâmbătă la o distanţă de peste 160.000 de kilometri de Terra, fără a constitui un pericol, conform Biroului NASA pentru Coordonarea Apărării Planetare, transmite agenţia Xinhua.

Asteroidul are o lăţime de aproximativ 55 de metri,

În timp ce astfel de evenimente sunt obişnuite, apropierea unui asteroid de această dimensiune are loc doar aproximativ o dată la un deceniu, conform NASA, ceea ce oferă o oportunitate unică pentru ştiinţă.

Potrivit agenţiei spaţiale americane, astronomii de la Reţeaua internaţională de avertizare asupra asteroizilor (IAWN) vor observa trecerea asteroidului pentru a afla mai multe despre apărarea planetară.

sursă: Agerpres

sursă foto: eyes.nasa.gov

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax