Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: Avion de mici dimensiuni prăbușit în lacul Colibița. Momentul a fost filmat de un martor. Pilotul a murit

Publicat

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, duminică dimineața, în lacul Colibița, din județul Bistrița-Năsăud. Pilotul, un bărbat de aproximativ 65 de ani, a decedat, în ciuda eforturilor echipajelor de salvatori, care i-au aplicat manevre de resuscitare. La fața locului a acționat și un pompier paramedic, aflat în timpul liber.

Pasagerul, un cetățean german, a suferit leziuni ușoare.

Au acționat salvatorii ISU, fiind solicitat și elicopterul SMURD.

Din primele informații, erau două persoane rănite, una fiind inconștientă. Avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit în lac la aproximativ 80 – 100 de metri distanță de la mal. La bord se aflau două persoane, pilotul și un cetățean german.

 

UPDATE: Persoana în stare de inconștiență ar fi pilotul, în vârstă de aproximativ 65 de ani. Cealaltă persoană aflată la bord ar fi conștientă și primește îngrijiri, potrivit informațiilor primite de la fața locului, citate de Mediafax.

S-a aflat cine era la bordul avionului prăbușit în lacul Colibița

Pilotul avionului de mici dimensiuni, care s-a prăbuşit duminică în lacul Colibiţa din Bistriţa Năsăud, avea 65 de ani şi era om de afaceri.Este vorba despre pilotul Marius Ionaşcu, care avea 65 de ani și deținea o firmă de aparate de aer condiționat, potrivit bistriţeanul.ro.

Marius Ionaşcu era unul dintre cei mai experimentați piloți din județ.

În 2016, obținuse și licența ULM, pentru pilotarea aparatelor de zbor ultraușoare. Aceste cursuri se predau piloților care deja au experiență în pilotarea aeronavelor.

Aparatul de mici dimensiuni s-a prăbuşit duminică în lacul Colibiţa din Bistriţa Năsăud, iar pasagerul care se afla în avion, un cetăţean german de 45 de ani, s-a evacuat singur.

În urma incidentului, pasagerul a suferit un atac de panică şi a fost transportat la spital.

Aparatul de zbor s-a prăbuşit în apă, rupându-se în mai multe bucăţi.

Momentul în care avionul s-a prăbușit în lac a fost filmat de un turist aflat în zonă

Unul dintre martori a filmat avionul şi a surprins chiar momentul în care acesta s-a prăbuşit.

Pe imagini se poate observa cum avionul zboară la joasă altitudine, iar pilotul nu mai reușește să îl redreseze, moment în care se prăbușește în lac. Imediat după impact, aeronava s-a răsturnat.

„Bă! L-ai filmat? Vai de capul meu”, se aude în filmarea publicată pe Facebook.

Cei doi bărbați care se aflau în avion au fost scoși la mal de oamenii aflați în zonă. Pilotul ar avea undeva la 60 de ani, el fiind cel găsit în stare de inconștiență. Cel de-al doilea pasager al avionului este conștient.

UPDATE 2, ora 12.19: Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, pilotul, în vârstă de aproximativ 65 de ani, a fost scos din epava avionului inconștient, în stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenție.

Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de paramedic, în primă fază și continuate de echipajele ISU Bistrița-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, de patru ori. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării.

Pasagerul – cetățean german, in vârstă de 45 de ani, a ieșit singur din aeronavă, conștient și stabil. Prezenta ușoare leziuni ce nu implica, în primă fază, transportul la spital. A suferit însă un ușor atac de panică și va fi transportat la UPU Bistrița-Năsăud, pentru investigații medicale suplimentare.

De la ISU Bistrița-Năsăud, fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă, echipaj de pompieri cu barcă și terapia intensiva mobila SMURD (Garda de Intervenție Prundu Bârgăului și Detașamentul de Pompieri Bistrița). De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV (elicopterul de la Punctul Aeromedical Târgu Mureș).

foto: ISU Bistrița-Năsăud

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax