Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un avion românesc de luptă MIG 21 LanceR s-a PRĂBUȘIT. Și elicopterul trimis în căutare s-a prăbușit, iar echipajul a murit

Publicat

Un avion de luptă MIG 21 Lancer a dispărut de pe radar în jurul orei 19:50 anunță MApN. Un elicopter cu 7 oameni la bord a fost trimis în căutarea sa, dar a dispărut și acesta, la scurt timp. Este un incident aerian unic în România. 

UPDATE ora 23:40 – MApN a revenit și a precizat că în urma prăbușirii elicopterului și-au pierdut viața 7 militari: 5 membri ai echipalului și doi salvatori. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și cei doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

UPDATE ora 22:10 – Despre soarta pilotului de MIG nu se știe nimic deocamdată. Președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, au transmis condoleanțe familiilor militarilor.

UPDATE ora 21:37 – În căutarea avionului a fost trimis un elicopter cu 5 oameni la bord, însă și acesta ar fi dispărut. O a doua misiune de salvare, însoțită de angajați ai ISU și ai IPJ Constanța, a plecat în zonă.

Elicopterul IAR Puma, decolat la ora 20.21, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare. Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR – a transmis MApN.

YouTube video

Comunicatul MApN, făcut public miercuri seara: 

”Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

Vom reveni cu informații suplimentare, de îndată ce vor fi disponibile”.

Surse video: Ziua de Constanța, Constanța 100%

YouTube video

YouTube video

YouTube video

UPDATE: Localnicii din zonă spun că ar fi auzit o bubuitură și că la 112 s-ar fi făcut un apel. Migul ar fi fost într-o misiune de patrulare în județul Constanța.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax