Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat a fost bătut ore întregi într-un tren și nimeni nu a intervenit. Condamnare la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au avut de judecat un apel, făcut de un bărbat închis la Penitenciarul Aiud, care în luna februarie a anului 2022 a bătut ore întregi, un alt bărbat pasager în tren. Trenul în cauză este celebrul trenul Inter Regio numărul 1765, care ciculă pe ruta Timișoara Nord – Iași. 

Șocant este faptul că agresiunea care în timp s-a transformat în tâlhărie s-a petrecut pe parcursul unei perioade destul de mari de timp, dar nimeni nu a intervenit. În cele din urmă poliția transporturi a fost anunțată, iar la o stație au urcat în tren mai mulți polițiști.

Momentele prin care victima bărbatului au trecut, au fost prezentate de magistrați, într-o motivare a Curții de Apel Alba Iulia, în urma unei decizii definitive din data de 12 septembrie 2022.

Victima, un bărbat, B.C., se afla pe timpul nopții în trenul în cauză și mergea pentru a face un tratament la plămâni. Pe parcursul călătoriei a discutat cu o femeie, iar la un moment dat, agresorul Vasile R., s-a urcat în tren. În prealabil consumase o sticlă de vodca.

Primul atac

La un moment dat, a mers către B.C. și l-a lovit pe motiv că nu ar fi vorbit cum trebuie cu femeia în cauză.

B.C. nu a reacționat,  iar Vasile s-a întors la locul său, revenind sporadic lângă persoana vătămată pe care a continuat să o agreseze, aplicându-i multiple lovituri peste cap și peste față.

Trântit la podea 

Vasile l-a prins de umeri pe B.C.  ”și a încercat să-l tragă spre capătul vagonului, împrejurare în care persoana vătămată a încercată să se protejeze și s-a lovit la cap de una dintre ușile unui compartiment. Totodată, inculpatul a târât persoana vătămată pe jos și a aplicat acestuia mai multe lovituri cu piciorul la nivelul corpului.

Inculpatul a încetat acțiunea violentă asupra victimei pentru scurt timp după care i-a solicitat acesteia să-i remită suma de 50 lei. Fiindu-i frică și dorind să dea această sumă de bani inculpatului pentru a se împăca și a înceta violențele, persoana vătămată a remis acestuia  suma de 50 lei pe care inculpatul a folosit-o pentru a achiziționa băutură respectiv, cognac.

Agresorul i-a dat să bea iar apoi a început să îl bată iar

Inculpatul a coborât într-o stație intermediară de unde a achiziționat câteva sticle de cognac, iar după aceasta a revenit în tren lângă persoana vătămată, oferindu-i acesteia cognac.

Persoana vătămată a consumat băutura oferită de inculpatul , aproximativ 50 ml cognac, fiind-i teamă de acesta. După ce au consumat băuturi alcoolice, urmând o pauză în ceea ce privește actele de agresiune asupra persoanei vătămate, inculpatul a început să lovească iarăși persoana vătămată, târându-l cu această ocazie pe podeaua vagonului către locul unde se aflau mai mulți martori”. Se arată în motivarea instanței.

După acest eveniment, atât persoana vătămată, cât și inculpatul și-au reluat locurile în capătul opus al vagonului față de poziția martorilor anterior menționați.

Bătut și tâlhărit

(..)inculpatul a revenit la persoana vătămată și a început să o lovească, reproșându-i faptul că este hoț și trăgându-l în compartimentul unde se afla inculpatul. În acel compartiment, martorul, având vizibilitate directă în acel compartiment, a observat că persona vătămată a scos suma de 50 lei, însă inculpatul a amenințat persoana vătămată că dacă nu îi va da mai mulți bani va continua agresiunile.

Pentru a forța persoana vătămată să scoată toți banii și toate bunurile ce le avea în buzunare, inculpatul l-a amenințat pe B.C.: “te tai, te omor, scoate banii și ce ai în buzunare”, iar în urma agresiunilor anterioare și amenințărilor inculpatului, fiindu-i potențat sentimentul de teamă, persoana vătămată a scos suma de 150 lei din buzunarul drept, precum și un telefon din buzunarul stâng al pantalonilor.

În continuare, inculpatul a smuls din mâna persoanei vătămate atât suma de 150 lei cât și telefonul, acesta din urmă aruncându-l pe geam și i-a dat înapoi persoanei vătămate suma de 10 lei “pentru a avea de drum”. Persoana vătămată a precizat faptul că suma de 150 lei era compusă din mai multe bancnote de 5 și 10 lei, o bancnotă de 50 lei și mai multe bancnote de 1 leu, inculpatul introducând banii smulși în buzunarul drept al pantalonilor”, se arată în motivarea instanței.

Cineva a chemat poliția

În cele din urmă cineva a chemat poliția, care a urcat la o stație și l-a reținut pe Vasile. Acesta a fost cercetat și condamnat pentru tâlhărie. Însă nu era la prima abatere.

La momentul condamării definitive, Vasile se afla deja închis la Penitenciarul din Aiud. Magistrații Curții de Apel Alba Iulia, în data de 12 septembrie au respins apelul bărbatului și au menținut pedeapsa de 5 ani de închisoare cu executare dată de magistrații din Deva.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax