Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum să furi un milion de euro din contul altei persoane. Polițiștii de la Operațiuni Speciale Alba Iulia, implicați în anchetă

Publicat

Un bărbat a reușit să transfere un milion de euro din contul altei persoane, în afara țării, după ce i-ar fi indus în eroare pe angajații băncii, prezentându-se la ghișeu deghizat și cu acte false.

Pentru prinderea lui au colaborat polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu și cei de la Biroul Operațiuni Speciale Alba Iulia.

Potrivit IPJ Sibiu, în urma unor ample activități desfășurate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au stabilit că în perioada 6 – 25 noiembrie 2019, un bărbat în vârstă de 48 de ani, domiciliat în Cisnădie, a reușit să transfere, din contul unei persoane, suma de aproximativ un milion de euro, într-un cont din afara țării.

I-ar fi indus în eroare pe angajații unității bancare (cu sucursală în Sibiu) prin falsificarea actului de identitate al părții vătămate și prin deghizare.

De asemenea, acesta ar fi solicitat și obținut în aceeași perioadă carduri bancare atașate conturilor persoanei vătămate, carduri de pe care a retras în mod succesiv suma totală de 18.000 lei.

Miercuri dimineața, specialiștii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, cu sprijinul de specialitate al lucrătorilor din cadrul Biroului Operațiuni Speciale Alba Iulia, au reușit identificarea și probarea activității infracționale a bărbatului.

S-a dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos (art. 250 alin. 1 și 2 din Codul Penal), acces ilegal la un sistem informatic (art. 360 alin. 1, 2 și 3 din Codul Penal), fals în înscrisuri sub semnătură privată (art. 322 alin. 1 Cod penal) și fals privind identitatea (art. 327 alin. 1 și 2 Cod penal).

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu continuă cercetările.

În acțiunile desfășurate miercuri dimineața, polițiștii de la investigații criminale au beneficiat de suportul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Sibiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax