Connect with us
Publicitate

ABRUD

Un bărbat care a amenințat cu moartea și cu incendierea mai mulți medici de la Spitalul Abrud, condamnat la închisoare

Publicat

Un bărbat de 33 de ani din Abrud, care timp de aproape trei luni a terorizat asistentele și medicii Spitalului Abrud, a fost condamnat la închisoare cu exectuare.

Mai exact, bărbatul a amenințat cu moartea personalul medical, că îi va incendia și că se va duce și îi va da foc locuinței unuia dintre doctorii spitalului. 

Deși bărbatul a amenințat și înjurat personalul medical al spitalului timp de trei luni, faptele pentru care a fost condamnat s-au întâmplat în luna martie a anului 2020, timp de două zile, până când bărbatul a fost prins și reținut de polițiști.

Acum, acesta se află internat la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Ștei.

Toate faptele bărbatului au fost descrise de anchetatori și se regăsesc în motivarea Judecătoriei Câmpeni.

Ce s-a întâmplat

Scandalul a început în noaptea de 1 spre doi martie, când după ora 23.00, bărbatul, P.D., acuza dureri de inimă și voia să intre în Spitalul Abrud. După multe injurii aduse cadrelor medicale, acesta a fost primit la camera de gardă, dar a plecat și s-a reîntors la ora 4.00.

A doua zi, în jurul orei 8.00, a revenit la spital, unde le-a cerut unor medici prezenți să își vadă mama care era internată pe secția de interne.

Deși acestuia i s-a explicat că spitalul e în carantină și că vizitele sunt permise doar între anumite ore bărbatul nu a înțeles și a început să amenințe personalul medical.

A amenințat cadrele medicale că le dă foc și le omoară și că îl caută pe doctorul B. să îi dea doi pumni în gură.

”Inculpatul s-a deplasat în ambulatoriu și altor pacienți a început să profereze injurii, să amenințe că dă foc și că omoară pe cineva. I-a comunicat asistentei B. M. că o să-l omoare pe dr. B., o să-i dea foc la casă, tulburând liniștea pacienților, după care s-a întors la camera de gardă”, se arată în motivarea instanței din Câmpeni.

De la spital a fost anunțată poliția, care l-a găsit pe bărbat pe stradă, însă nu l-a reținut

Bărbatul s-a întors la spital ”și după ce a amenințat cu moartea cadrele medicale menționate mai sus, s-a deplasat la etajul I al secției medicină internă, unde a început să lovească cu pumnii și picioarele în ușa încuiată, proferând injurii și amenințări, fără o adresă anume.

Panicate și speriate de atitudinea violentă a suspectului P. D., cadrele medicale de pe această secție au sesizat telefonic organele de poliție, care l-au luat și l-au dus până la locul de domiciliu al acestuia”, se mai arată în documentul citat.

Scandalul a continuat

”În jurul orei 17.00, P. D. s-a dus iar la camera de gardă a spitalului si a început sa amenințe in mod repetate cadrele medicale cu moartea, lucru ce a determinat-o pe una dintre asistentele medicale să se ascundă în altă încăpere.

De la camera de gard, a mers la etajul I al secției de medicină internă și, la fel ca la prezența din jurul orei 13.00, a început să lovească cu pumnii și picioarele în usa de acces, proferând totodată injurii si amenințări, sens în care asistentele medicale, foarte speriate, au solicitat intervenția dr. B.C.

Deși medicul B.C. a încercat să-l calmeze, P.D. l-a amenințat că știe unde locuiește și că în consecință se va deplasa în această localitate, unde îi va da foc la casă și îl va ucide, astfel că și de această dată a fost solicitata prezența organelor de poliție.

Între timp, la un magazin din Abrud, bărbatul a dat de o cunoștință mai veche (un alt bărbat), pe care l-a amenințat că îl omoară și chiar a găsit o bară de metal cu care îi spunea acestuia că o să îi dea în cap. În timpul procesului, cel amenințat a renunțat la acuzații.

Nu era la prima abatere

Din probatoriul administrat rezultă că P. D. a fost consultat de către medici de câte ori a solicitat acest lucru și dacă a fost cazul i s-a prescris tratamentul necesar, însă de aproximativ 3 luni se prezintă în mod frecvent și nejustificat la spital, unde de fiecare dată proferează injurii și amenințări cu moartea la adresa cadrelor medicale, perturbând grav actul medical și cauzând o stare de nesiguranță, temere și frică în rândul personalului medical și al pacienților, au arătat anchetatorii.

Pedeapsa

În data de 29 octombrie bărbatul a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Câmpeni la:

– 6 luni închisoare pentru săvărșirea infracțiunii de tulburarea ordinii si liniștii publice

– 1 an   închisoare pentru săvărșirea infracțiunii de amenințare

–   1 an   închisoare pentru săvărșirea infracțiunii de amenințare

–   1 an   închisoare pentru săvărșirea infracțiunii de amenințare

–  1 an   închisoare pentru săvărșirea infracțiunii de amenințare

– 6 luni închisoare pentru săvărșirea infracțiunii tulburarea ordinii si liniștii publice

”(…) aplică pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare , la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte 5 pedepse, respectiv sporul de 1 an și 4 luni, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 2 ani și 4 luni în regim de detenție”, se arată în decizia Judectoriei Câmpeni.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax