Connect with us
Publicitate

ABRUD

Un bărbat care a avut patru aparate de ”păcănele” în Abrud are de plată o sumă uriașă către statul român. Ce taxe nu a achitat

Publicat

Un bărbat care a avut la un moment dat mai multe aparate de tipul ”păcănele” într-un bar din Abrud are de achitat o sumă imensă de bani. Mai exact este dator statului român cu 800.000 de lei. 

Obligația la plata taxei a venit în urma unei decizii a Judecătoriei Alba Iulia, în data de 23 noiembrie 2023. 

Banii reprezintă taxele pe care bărbatul nu le-a fi plătit către Agenţia Naţională de Administraţie fiscală şi Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. Este vorba despre taxe neplătite pentru patru aparate de tipul ”slot machine” amplasate într-un bar în perioada mai – iunie 2014.

Mai exact în urma cu aproape zece ani, bărbatul a avut patru aparate de jocuri de noroc într-un bar din Abrud și nu a plătit taxe.

În primă fază a și fost cercetat penal, dar apoi dosarul a fost închis. Însă, partea civilă, datoria către stat a rămas nesoluționată. Asta până în data de 23 noiembrie.

Datorie imensă la stat

Pentru cele patru aparate amplasate, două instituții cer banii datorați de bărbat. Potrivit motivării instanței, Agenţia Naţională de Administraţie fiscală şi Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc s-au constituit fiecare parte civilă cu suma de 800.000 lei compusă din 400.000 lei taxă aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi 400.000 lei taxă aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc la care se adaugă dobânzi, calculate până la plata efectivă a prejudiciului.

După ședința de judecată magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea celor două instituții.

Drept urmare, au admis cererea și l-au obligat la ”plata către partea civilă a sumei de 800.000 lei, reprezentând contravaloarea taxei anuale de licenţă de organizator de jocuri on-line şi a taxei anuale minimale de exploatare a jocurilor de noroc on-line”. se arată în motivarea pe scurt a instanței.

De asemenea magistrații au decis ca pe toate conturile bărbatului să fie pusă proprire până la concurenţa sumei de 800.000 lei, în limita unei treimi din venitul lunar.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax