Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat care a îngrozit Zlatna în urmă cu zece ani, vrea să fie eliberat din închisoare. Ororile pe care le-a suferit o bătrână

Publicat

Penitenciarul Aiud

Unul dintre cei doi bărbați care au îngrozit orașul Zlatna în urmă cu zece ani, vrea să iasă din Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud, unde execută o pedeapsă de 15 ani pentru omor, violare de domiciliu și viol. 

 Este vorba despre Raul G.M., unul dintre cei doi bărbați care în 2013 au intrat peste o bătrână de 80 de ani din oraș, au violat-o apoi au ucis-o. 

Alături de el a fost condamnat și Sorin I.S., care a primit 13 ani de închisoare.

Faptele groaznice s-au produs în noaptea de 1 spre 2 iunie 2013, când o femeie nevinovată în vârstă de 80 de ani, a devenit victima celor doi.

Cazul care a șocat Zlatna

Trupul acesteia a fost descoperit de un nepot al femeii, la scurt timp la fața locului au ajuns criminaliștii care au început o anchetă și au descoperit că femeia murise violent.

La momentul respectiv, procurorii au transmis că: Poliţia Oraşului Zlatna a fost sesizată de către un bărbat din Zlatna, cu privire la faptul că a găsit-o pe mătuşa sa decedată în patul din locuinţa personală.

Întrucât din primele cercetări desfăşurate de poliţişti s-a constatat pe cadavru urme de violenţă, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă formată din ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, (Serviciile de Investigaţii Criminale şi Criminalistic) şi ai Poliţiei oraşului Zlatna împreună cu medicul legist din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Cu ocazia efectuării necropsiei cadavrului s-a stabilit faptul că moartea victimei de 80 de ani din Zlatna, a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne, consecinţa unui traumatism toracic cu multiple fracturi costale şi leziuni produse în urma unor raporturi sexuale.

În urma activităţilor de cercetare efectuate de poliţişti, la scurt timp de la sesizare s-a reuşit identificarea şi reţinerea principalilor suspecţi de comiterea faptei, S. Sorin I, de 33 de ani, din Zlatna şi M. Raul G, de 28 de ani, din Zlatna, ambii cunoscuţi cu antecedente penale”, se afirmă în comunicatul IPJ Alba.

Unul dintre făptași vrea să iasă din Penitenciarul Aiud mai repede

În fața instanței bărbatul a spus că executarea pedepsei a început la data de 02.06.2013 şi urmează să expire, conform celor reţinute în procesul verbal al comisiei din cadrul penitenciarului la data de 03.03.2027.

Acesta a vrut să fie eliberat condiționat dar în data de 14 iunie 2023, judecătorii de la Judecătoria Aiud au considerat că bărbatul nu s-a îndreptat.

Mai exact a avut mai multe abateri din care una pentru producere de alcool în închisoare. De asemenea a comis o faptă de agresiune sexuală și a fost trimis pentru a frecventa un program destinat agresorilor sexuali, dar acesta a refuzat.

”În privința comportamentului condamnatului de-a lungul executării pedepsei, instanța constată că acesta a avut un comportament preponderent pozitiv – a muncit (479,8 de zile considerate ca executare), a obținut 51 de recompense, însă a comis și un număr de 3 abateri disciplinare, dintre care una, considerată foarte gravă, nu a fost ridicată prin recompensare până la data pronunţării prezentei sentinţe.

De asemenea, se constată că în urma evaluării psihologice s-a apreciat că între factorii de risc care pot determina comportamente infracționale viitoare se înscriu „posibile reacţii dezadaptative în situaţii puternic afectogene”, respectiv că se menţin riscurile privind gestionarea agresivităţii sexuale. Or, în condițiile în care petentul execută pedeapsa închisorii pentru comiterea unei infracțiuni de o gravitate extremă – omor calificat (împreună cu alt inculpat au violat persoana vătămată în vârstă de 79 de ani, iar apoi, pentru a-şi acoperi fapta, i-au aplicat lovituri cu corpuri contondente în urma cărora aceasta a decedat) – iar pe parcursul executării a fost inclus într-un program destinat agresorilor sexuali dar a refuzat participarea, instanţa nu poate avea convingerea că, odată liberat, petentul nu va comite, din nou, agresiuni sexuale.

Mai mult, instanța constată că, inclusiv la data dezbaterilor în prezenta cauză, care au avut loc la data de 14.06.2023, condamnatul avea o sancțiune disciplinară pentru producere/consum de alcool neridicată prin recompensare.

Or, având în vedere că acesta a comis infracţiunea de omor calificat în timp ce se afla sub influenţa alcoolului, precum şi perioada mare rămasă neexecutată din pedeapsa la care a fost condamnat, instanța nu ar putea ignora faptul că acesta a fost sancționat disciplinar în luna ianuarie 2023 şi, 5 luni mai târziu, sancțiunea nu a fost încă ridicată prin recompensare”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, magistrații au respins cererea bărbatului, iar acesta a făcut apel, în data de 19 iulie fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Alba.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 22.07.2023 at 17:54

    Mai terminaţi cu prostiile alea de îndreptări.Cum dracu stă omul în închisoare şi se îndreaptă. Cătee ce ? A luat puţin pentru ce a făcut. Legi PSD-iste, tâmpite.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax