Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat care a provocat un accident rutier, în urma căruia un tânăr din Alba Iulia a murit, condamnat și închis la Poarta Albă

Publicat

politie

Un bărbat de 61 de ani, din Constanța, care în ianuarie 2016 a provocat un grav accident rutier, în urma căruia un tânăr de doar 19 ani din Alba Iulia a decedat, a fost prins de polițiștii constănțeni și depus la Penitenciarul Poarta Alba. Bărbatul are de executat o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru ucidere din culpă.

Popazu Stere a fost condamnat în data de 8 noiembrie 2018 la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă de către magistrații Judecătoriei Alba Iulia. De asemenea, bărbatul mai era condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, de către Tribunalul Tulcea, în anul 2014, pentru evaziune fiscală. Prin contopire, bărbatul a fost condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare cu executare.

Mai mult, o firmă de asigurări a fost obligată la plata sub formă de daune materiale, respectiv morale, către părţile vătămate, la suma de 23.311 lei, respectiv 220.000 euro.

Sentința de la Judecătorie a fost atacată la Curtea de Apel Alba Iulia, iar în data de 10 septembrie magistrații au respins apelul bărbatului, iar sentința a rămas definitivă.

Cum s-a întâmplat cumplitul accident

”În data de 15.01.2016, în jurul orei 18:05, inculpatul Popazu Stere a condus autoutilitara marca DAF ce tracta semiremorca marca Koegel pe DN 1 şi, în zona km 373+467 m, din cauza neatenţiei nu a observat coloana de maşini oprită în faţa sa şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Renault Kangoo, condusă din sens opus de S.V.A., pe direcţia Sebeş – Alba Iulia.

În urma accidentului, C.A., pasager al autoutilitarei marca Renault Kangoo, a suferit leziuni corporale în urma căruia a decedat”, au precizat reprezenţii poliţiei la momentul producerii tragediei de pe şosea.

”În timp ce conducea camionul, a observat o coloană de maşini în faţa sa, ultima fiind o dubă de culoare albă cu inscripţii roşii, care a oprit în faţa sa, iar în momentul în care a călcat frâna, semiremorca (vagonul) l-a împins şi l-a aruncat pe contrasens, din cauză că nu a ţinut frâna, atingând cu oglinda retrovizoare dreapta duba care oprită în faţa sa. în momentul în care a fost aruncat pe contrasens a intrat în coliziune cu un autovehicul care circula din sens opus. (…)

Accidentul şi moartea victimei puteau fi evitate în condiţiile în care inculpatul observa modul în care se desfăşura traficul în faţa sa, respectiv coloana oprită de autovehicule şi efectua din timp manevrele necesare pentru a evita coliziunea cu autovehiculul care circula în faţa sa pe acelaşi sens de mers”, se afirmă în rechizitoriul Parchetului citat de jurnaliștii de la Adevărul.ro

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax