Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat care a ucis un câine, achitat de Curtea de Apel Alba Iulia. Termene lungi de judecată până a intervenit prescripția

Publicat

Un bărbat care a ucis un câine a scăpat de o condamnare în instanță, după ce magistraților le-a luat mai bine de trei ani pentru a da o decizie definitivă.

Mai exact, bărbatul a fost achitat de judecătorii Curții de Apel Alba Iulia, după ce a intervenit prescripția. 

Prescripția pentru infracțiunea de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept intervine după trei ani.

Mai exact, dosarul a ajuns în apel la instanța superioară din Alba Iulia, la o lună distanță după ce a intervenit prescripția, iar o decizie definitivă a fost dată la mai bine de patru luni, în data de 3 octombrie 2023.

Cazul s-a întâmplat în data de 30 mai 2020, pe un teren din Orăștie.

Deși fapta s-a petrecut în 2020, o primă condamnare a avut loc în luna aprilie a anului 2022, asta în condițiile în care dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Orăștie în data de 6 decembrie 2021, iar o primă ședință a avut loc pe 14 martie 2023.

Potrivit motivării instanței, data de 30.05.2020, în timp ce se afla pe terenul învecinat cu cel al unei familii vecine și martori aflați la fața locului pentru efectuarea unor măsurători topografice, inculpatul a lovit cu o țeavă metalică în zona capului câinele din rasa „ciobănesc german” (metis), de culoare negru, în vârstă de 8 ani, lovitură în urma căreia animalul a decedat la fața locului.

În fața primei instanțe, inculpatul nu a contestat fapta reținută prin actul de sesizare, dar a contestat forma de vinovăție cu, care a acționat.

Pentru fapta sa, a fost condamnat trei ani mai târziu, de Judecătoria Orăștie în primă instanță, la o amendă penală de 3000 de lei, dar a făcut apel și dosarul a ajuns la Alba Iulia.

La Alba Iulia magistrații instanței superioare au concluzionat că prescripția s-a împlinit la data de 30.05.2023. Drept urmare, aceștia l-au achitat pe bărbat pentru uciderea animalului.

Decizia a fost definitivă.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax