Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat care avea doi câini în mașina și conducea prin Alba a fost amendat de poliția animalelor. Ce s-a întâmplat

Publicat

Dacă circuli pe drumurile publice cu viteză prea mare, dacă ai depășit neregulamentar, sau dacă ai încălcat vreo altă lege în timp ce conduci te poți aștepta la o amendă din partea polițiștilor rutieri dacă aceștia te opresc în trafic. Însă nu te aștepți la o amendă din partea poliției animalelor când conduci și ești oprit la control. 

Asta a pățit un bărbat care circula pe un drum din Alba: a fost amendat de către poliția animalelor. Motivul? Avea în mașina doi câini care nu erau microcipați. 

Momentul s-a petrecut în 6 august 2021, iar în urma amenzii primite, bărbatul a cerut anularea sancțiunii de 720 de lei. Un proces s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Aiud, iar magistrații au dat o primă decizie în data de 28 decembrie 2021, iar motivarea instanței a fost făcută public în urmă cu câteva zile.

Doi câini motivul amenzii

Bărbatul era în tranzit prin județul Alba, în data de 6 august. La un moment dat, un agent de poliție l-a oprit pe bărbat, pe DJ 107 B. Agentul principal de poliție a identificat în mașina bărbatului 2 căței.

Mai departe, agentul principal de poliție și-a sesizat colegii de la Protecția Animalelor, care la rândul lor, în urma verificărilor au constatat că cei doi câini metis, nu erau microcipați.

Atunci, agentul constator l-a amendat pe bărbat cu 720 de lei, din cauza faptului că cei doi câini nu erau cipați și nu puteau fi identificați.

Bărbatul a plătit jumătate din amendă, dat a cerut anularea acesteia în instanță.

Ce au decis magistrații

Judecătorii au fost de acord cu măsura luată de polițist și au considerat că amenda primită de bărbat este una justă pentru cei doi câini care nu aveau microcipuri.

Mai exact, magistrații Judecătoriei Aiud au respins cererea de anulare a procesului verbal și au menținut măsura luată de polițist. Decizia din 28 decembrie nu a fost definitivă, însă pe portalul instanțelor de judecată nu este vizibil un apel asupra deciziei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax