Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO Un bărbat care se afla la vânătoare a căzut de pe o stâncă, între Câlnic și Căpâlna. A fost solicitat elicopterul SMURD

Publicat

Pompierii din Sebeș și salvamontiștii din cadrul Salvamont Alba intervin duminică, în jurul orei 11:20, pentru salvarea unui bărbat aflat la vânătoare, care ar fi alunecat și căzut de pe o stâncă într-o zonă greu accesibilă, între localitățile Câlnic și Căpâlna.

Bărbatul a suferit multiple traumatisme. Pentru salvarea acestuia a fost solicitat un elicopter SMURD. 

UPDATE: Potrivit Salvamont Alba, în cursul zilei de duminică, 26 noiembrie, ora 10,45, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Alba a fost alertat prin Numărul Unic de Urgență 112 pentru un tânăr de aproximativ 20 de ani care fiind la o partidă de vânătoare într-o pădure din zona Căpâlna, a alunecat și a căzut aproximativ 20 metri pe o pantă abruptă stâncoasă, oprindu-se într-o râpă cu acces foarte dificil.

În urma apelului au fost stabilite detaliile locului de intervenție și două echipaje Salvamont au plecat imediat spre caz, fiind secondate îndeaproape de un al treilea echipaj din rezerva operativă.

Ajunși la locul accidentului împreună cu echipajul SMURD, victima a fost evaluată și prezenta politraumă prin cădere de la înălțime lovindu-se de obstacolele terenului, cu stare de conștiență alterată și multiple contuzii.

A fost imobilizată corespunzător și evacuată terestru până la locul de aterizare a elicopterului solicitat în sprijin.

După predarea la echipajul elicopterului, victima a fost evacuată spre UPU-SMURD Mureș.

UPDATE, ora 13:50 – Potrivit ISU Alba, elicopterul SMURD a aterizat și vă prelua persoana rezultată din accidentul montan, urmând a fi transportată la spital.

UPDATE, ora 13:40 – Potrivit Salvamont Alba, victima este în curs de predare la elicopter.

UPDATE, ora 12:30 – Potrivit ISU Alba, forțele de intervenție au ajuns la locul producerii evenimentului.

Bărbatul prezintă multiple traumatisme. A fost solicitat elicopterul SMURD pentru preluarea acestuia.

UPDATE, ora 12:00 – Potrivit Salvamont Alba, duminică, în jurul orei 10:45 s-a primit un apel de urgență prin 112 pentru un vânător căzut în gol de pe o stancă în pădure, în zona Căpâlna – Câlnic Deal.

Salvamont Alba intervine cu cu trei autospeciale, șapte salvatori montani și doi voluntari, împreună cu o autospecială ISU și o ambulanță SMURD.

Evenimentul este în desfășurare.

Știrea inițială

Potrivit ISU Alba, Secția de pompieri Sebeș intervine în cooperare cu Salvamont Alba pentru salvarea unei persoane dintr-o zonă greu accesibilă, între localitățile Câlnic și Căpâlna.

Din informațiile preliminare ar fii vorba despre o persoană care în timp ce se afla la vânătoare ar fi alunecat și căzut de pe o stâncă.

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

Din primele informații, bărbatul ar fi semiconștient și ar fi suferit un posibil traumatism cranio-cerebral.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Asta

    luni, 27.11.2023 at 05:58

    pare mai curând la braconaj…sau? Trebuiau să fie o echipa …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax