Connect with us
Publicitate

AIUD

Un bărbat care și-a abandonat copiii făcuți cu o femeie din Alba, va sta 10 luni după gratii. Decizie la Judecătoria Aiud

Publicat

Un bărbat care nu a plătit pensia alimentară către cei trei copii pe care îi are cu o femeie din Alba, va sta 10 luni după gratii. 

Mai exact, acesta a fost condamnat în data de 24 august 2023, pentru abandon de familie. 

Magistrații au detaliat în motivarea instanței că deși bărbatul a fost obligat de o instanță de judecată să plătească pensie alimentară pentru cei trei copii, acesta nu a a efectuat nici o plătă.

Potrivit motivării instanței, bărbatul a avut cu o femeie din Alba o relație de concubinaj din care au rezultat trei copii. După mai bine de nouă ani de relație, aceștia s-au despărțit, iar femeia l-a dat în judecată pentru a obține o pensie alimentară.

Printr-o decizie a Judecătoriei Aiud, din luna septembrie a anului 2019, bărbatul a fost obligat la plata unei sume lunare către cei trei copii pe care îi are cu femeia din Alba.

Deși a fost obligat, bărbatul nu a plătit nici o sumă de bani până la momentul emiterii acestei decizii în instanță.

În fața anchetatorilor a precizat că nu a plătit banii deoarece nu a avut venituri.

”Sub aspectul atitudinii subiective a inculpatului în raport de plata pensiei de întreținere către cele 3 persoane vătămate, instanța reține că în cursul urmăririi penale aceasta a recunoscut că nu a efectuat vreo plată cu acest titlu, aspect confirmat și de către reprezentantul legal al persoanelor vătămate, arătând, totodată, că neplata pensiei de întreținere a fost cauzată de lipsa veniturilor, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe bărbat la 10 luni de închisoare cu executare pentru abandon de familie.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax