Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat care vindea ochelari de soare contrafăcuți la o tarabă de la barajul Oașa, condamnat. Marfa, distrusă pe cheltuiala lui

Publicat

Un bărbat care vindea ochelari de soare contrafăcuți, la o tarabă situată la Barajul Oașa a fost recent condamnat de magistrații Judecătoriei Sebeș, pentru punerea în vânzare a unor obiecte contrafăcute. 

O primă decizie în acest sens a venit în data de 23 august 2023.

Bărbatul a fost acuzat, trimis în judecată și condamnat pentru că a vândut ochelari falși care imitau produsele unor firme celebre precum Police, Dolce & Gabbana, Gianfranco Ferre și altele din categoria de lux.

La momentul trimiterii în judecată, firmele în cauză s-au constituit parte civilă, iar prejudiciul cerut de acestea se ridica la peste 10.000 de euro.

Din fericire pentru bărbat, acestea și-au retras plângerile, iar bărbatul a rămas doar cu condamnarea penală.

Pentru ce a fost judecat și condamnat

La momentul trimiterii în judecată, magistrații au reținut că: ”s-a reţinut că la data de la la data de 27.06.2020, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul a oferit spre vânzare la punctul de lucru ambulant situat la km. DN67C, în zona Barajului Oașa, mai multe produse contrafăcute care purtau însemnele unor mărci consacrate.

Respectiv un număr de 13 perechi ochelari de soare, 12 perechi ochelari de soare…, 8 perechi ochelari de soare…, 4 perechi ochelari de soare marca… și 1 pereche de ochelari de soare marca …, iar din corespondența purtată cu reprezentanții acestor mărci a rezultat faptul că aceste produse sunt contrafăcute și că prejudiciul cauzat prin această faptă este în cuantum total de 3495 euro prejudiciu material și 6.990 euro prejudiciu moral, sume cu care mandatarul mărcilor s-a constituit parte civilă în prezenta cauză”.

Ce pedeapsă a primit

Pentru fapta sa, magistrații Judecătoriei Sebeș l-au condamnat pe bărbatul din Târgu Mureș, la pedeapsa amenzii penale de 3.600 de lei, pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea ochelarii au fost confiscați de către Polițiștii IPJ Alba și vor fi distruși pe cheltuiala bărbatului.

Momentan decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vasile Vasile

    sâmbătă, 26.08.2023 at 18:24

    De ce nu se dau ochelarii polițiștilor, că tot vor să se de-a …cool ? Decât să-i distrugeți mai bine îi dați gratis unor tineri merituoși.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax