Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat de 70 de ani din Aiud, tâlhărit într-un local din oraș. Ce i-a furat agresorul

Publicat

Un vârstnic de 70 de ani a fost tâlhărit într-un bar din Aiud. Agresorul este un bărbat de 30 de ani care a fost reținut de poliție, câteva zile mai târziu. 

Tâlhăria a avut loc în data de 26 septembrie, iar agresorul a fost reținut de poliție, în data de 1 octombrie 2024. Cazul a fost comunicat de reprezentanții IPJ Alba, în buletinul de presă din 2 octombrie. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 1 octombrie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 30 de ani, din municipiul Aiud, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 26 septembrie 2024, în timp ce se afla într-un local public din Aiud, folosindu-se de violență, i-ar fi sustras unui bărbat de 70 de ani, din Aiud, telefonul mobil.

În cursul zilei de azi, 2 octombrie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale, au transmis reprezentații IPJ Alba.

UPDATE: Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Aiud

 

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud a dispus, la data de 01.10.2024, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat de sex masculin, aflat în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233 alin. (1) – art. 234 alin. (1) lit. d) din Codul penal.

Din probele administrate în cauză rezultă bănuiala rezonabilă că, la data de 26.09.2024, în jurul orelor 23:00, inculpatul, în timp ce se afla pe strada Horea din municipiul Aiud județul Alba, prin întrebuințarea de violențe, constând în împingerea și tragerea persoanei vătămate de haine, determinând căderea acesteia la pământ, i-a sustras un telefon mobil din buzunar.

La data de 02.10.2024, ca urmare a propunerii procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Aiud a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului și prevenirea săvârșirii unor alte infracțiuni, iar aceste acte și măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate