Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Un bărbat din Abrud și-a iertat mama, după ce aceasta l-a lovit cu toporul în cap. Agresiune gravă, stinsă în familie

topor scandal amenintare

Publicat

Un bărbat din Abrud și-a iertat mama după ce aceasta l-a lovit de mai multe ori în cap, cu un topor. Bărbatul, o persoană cu o stare de sănătate precară, a întrerupt într-o dimineață curentul locuinței și a început să deschidă și să închidă ușa de la o ladă frigorifică.

Mama acestuia i-a atras atenția să se liniștească, dar bărbatul a continuat. Atunci, femeia s-a enervat, a luat un topor de prin casă și, cu muchia acestuia, și-a lovit fiul de mai multe ori în zona capului. 

Bărbatul a început să sângereze, iar după incident s-a dus în pat, unde a stat timp de ore bune, până când mama acestuia, speriată de starea de sănătate, a sunat la poliție și la salvare, fapte înscrise de procurori în actul de trimitere în judecată. 

Încă din faza de anchetă, bărbatul a afirmat că se împacă cu mama sa, dar anchetatorii nu au putut lua în calcul dorința acestuia, deoarece bărbatul susținea că a fost lovit din greșeală cu un papuc de către femeie. În urma unui raport medical s-a dovedit faptul că bărbatul nu are discernământ pentru ”a-și putea exprima valabil consimțământul”.

Incidentul s-a petrecut în luna februarie a anului 2016, atunci a fost deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violențe, iar o decizie din partea unei instanțe de judecată a venit abia peste trei ani, în luna iulie a anului 2019. 

Când anchetatorii au ajuns la fața locului, ”atât în locuință cât și în fața acesteia au fost găsite mai multe pete proaspete de sânge, iar, când a fost întrebată ce s-a întâmplat, femeia a declarat inițial că în urma unor neînțelegeri avute cu fiul său, l-a lovit pe acesta în zona capului cu un lemn de sub sobă.

Solicitându-i să predea lemnul folosit pentru lovirea fiului său, aceasta a revenit și a precizat că de fapt l-a lovit cu muchia unui topor, pe care l-a și predat organelor de cercetare penală (…).

Imediat după sosirea ambulanței la fața locului, bărbatul a fost transportat la Spitalul Orășenesc Abrud pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde i s-a stabilit diagnosticul de <traumatism cranio-cerebral acut deschis, plăgi multiple ale scalpului, hematom periorbitar drept, suspect de fronto-parietală dreapta, după care a fost transferat la Spitalul Județean Alba pentru tratament de specialitate”, se arată în motivarea magistraților de la Judecătoria Câmpeni. 

Bărbatul a avut nevoie de aproximativ 14 zile de îngrjiri medicale. 

Cum a decurs procedura de împăcare

”Cu ocazia audierii în calitate de persoană vătămată, bărbatul a declarat că se împacă cu mama sa și că nu mai are nici o pretenție față de aceasta, însă din raportul de expertiză medico-legală psihiatrică rezultă că acesta <nu are discernământul necesar pentru a-și putea exprima valabil consimțământul>.

Pentru a reține această situație de fapt, parchetul a avut în vedere următoarele mijloace de probă: declarația persoanei vătămate din care rezultă că nu poate relata cum s-a produs fapta, afirmând că mama sa l-ar fi lovit din greșeală cu un papuc”, mama acestuia recunoscând în fața anchetatorilor fapta, se mai arată în motivarea instanței. 

În ședința din 1 iulie, bărbatul, alături de o persoană desemnată curator și asistat de un avocat din oficiu, a declarat împăcarea cu mama sa. 

Instanța a luat act de împăcarea celor doi, iar în 16 iulie a fost încetat procesul penal față de mama care și-a lovit fiul cu toporul în cap. 

Decizia a putut fi contestată în termen de 10 zile de la publicarea acesteia, dar acest lucru nu s-a întâmplat, hotărârea rămânând definitivă. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax