Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CÎMPENI

Un bărbat din Abrud și-a iertat mama, după ce aceasta l-a lovit cu toporul în cap. Agresiune gravă, stinsă în familie

Publicat


topor scandal amenintare

Un bărbat din Abrud și-a iertat mama după ce aceasta l-a lovit de mai multe ori în cap, cu un topor. Bărbatul, o persoană cu o stare de sănătate precară, a întrerupt într-o dimineață curentul locuinței și a început să deschidă și să închidă ușa de la o ladă frigorifică.

Mama acestuia i-a atras atenția să se liniștească, dar bărbatul a continuat. Atunci, femeia s-a enervat, a luat un topor de prin casă și, cu muchia acestuia, și-a lovit fiul de mai multe ori în zona capului. 

Bărbatul a început să sângereze, iar după incident s-a dus în pat, unde a stat timp de ore bune, până când mama acestuia, speriată de starea de sănătate, a sunat la poliție și la salvare, fapte înscrise de procurori în actul de trimitere în judecată. 

Încă din faza de anchetă, bărbatul a afirmat că se împacă cu mama sa, dar anchetatorii nu au putut lua în calcul dorința acestuia, deoarece bărbatul susținea că a fost lovit din greșeală cu un papuc de către femeie. În urma unui raport medical s-a dovedit faptul că bărbatul nu are discernământ pentru ”a-și putea exprima valabil consimțământul”.

Incidentul s-a petrecut în luna februarie a anului 2016, atunci a fost deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violențe, iar o decizie din partea unei instanțe de judecată a venit abia peste trei ani, în luna iulie a anului 2019. 

Când anchetatorii au ajuns la fața locului, ”atât în locuință cât și în fața acesteia au fost găsite mai multe pete proaspete de sânge, iar, când a fost întrebată ce s-a întâmplat, femeia a declarat inițial că în urma unor neînțelegeri avute cu fiul său, l-a lovit pe acesta în zona capului cu un lemn de sub sobă.

Solicitându-i să predea lemnul folosit pentru lovirea fiului său, aceasta a revenit și a precizat că de fapt l-a lovit cu muchia unui topor, pe care l-a și predat organelor de cercetare penală (…).

Imediat după sosirea ambulanței la fața locului, bărbatul a fost transportat la Spitalul Orășenesc Abrud pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde i s-a stabilit diagnosticul de <traumatism cranio-cerebral acut deschis, plăgi multiple ale scalpului, hematom periorbitar drept, suspect de fronto-parietală dreapta, după care a fost transferat la Spitalul Județean Alba pentru tratament de specialitate”, se arată în motivarea magistraților de la Judecătoria Câmpeni. 

Bărbatul a avut nevoie de aproximativ 14 zile de îngrjiri medicale. 

Cum a decurs procedura de împăcare

”Cu ocazia audierii în calitate de persoană vătămată, bărbatul a declarat că se împacă cu mama sa și că nu mai are nici o pretenție față de aceasta, însă din raportul de expertiză medico-legală psihiatrică rezultă că acesta <nu are discernământul necesar pentru a-și putea exprima valabil consimțământul>.

Pentru a reține această situație de fapt, parchetul a avut în vedere următoarele mijloace de probă: declarația persoanei vătămate din care rezultă că nu poate relata cum s-a produs fapta, afirmând că mama sa l-ar fi lovit din greșeală cu un papuc”, mama acestuia recunoscând în fața anchetatorilor fapta, se mai arată în motivarea instanței. 

În ședința din 1 iulie, bărbatul, alături de o persoană desemnată curator și asistat de un avocat din oficiu, a declarat împăcarea cu mama sa. 

Instanța a luat act de împăcarea celor doi, iar în 16 iulie a fost încetat procesul penal față de mama care și-a lovit fiul cu toporul în cap. 

Decizia a putut fi contestată în termen de 10 zile de la publicarea acesteia, dar acest lucru nu s-a întâmplat, hotărârea rămânând definitivă. 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Alba Iulia își va DUBLA suprafața. Când are loc achiziția lucrărilor

Publicat

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Alba Iulia ar putea intra, în 2020, într-un amplu proces de modernizare și extindere. La începutul anului viitor se va demara procedura de achiziție publică pentru execuția lucrărilor de construcții și instalații.  Conform planurilor, extinderea se va realiza în partea de Vest, în spatele UPU, iar […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ECHINOCŢIUL de TOAMNĂ 2019: Momentul în care ziua este egală cu noaptea și alte evenimente astronomice din acest an

Publicat

Echinocţiul de toamnă din acest an este pe 23 septembrie, la ora 7.50 . Este momentul în care ziua este egală cu noaptea. Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până în decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă. Echinocţiul de toamnă are […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Instalatorii validați în programul ”Casa Verde” cer anularea înscrierilor și reluarea procedurii, din cauza unor nereguli grave

Publicat

Reprezentanții instalatorilor validați în programul ”Casa Verde fotovoltaice 2019”, cer anularea înscrierilor din data de 10.9.2019, pe care le consideră viciate de mai multe nereguli, potrivit unui document pus la dispoziție de către aceștia și consultat de Alba24. De asemenea, aceștia solicită reînceperea înscrierilor în program la o dată anunțată cu cel puțin 10 zile […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Procesul omului de afaceri Ilie Carabulea, în pronunțare la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

carabulea

Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au amânat miercuri, 18 septembrie, pronunțarea în cazul omului de afaceri Ilie Carabulea, în ceea ce privește contestația depusă împotriva soluţiei prin care Tribunalul Sibiu a dispus, în iunie, începerea judecăţii cauzei în dosarul Carpatica Asigurări, în care acesta, fiul său, Oprea Nicolae, şi alte persoane, printre […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate