Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Aiud a condus timp de opt ani cu un permis fals de conducere, cumpărat din Italia. Cum a fost descoperită fapta

Publicat

politie noaptea

O oprire de rutină în trafic, la Aiud, avea să scoată la suprafață cazul unui bărbat care timp de opt ani conducea autoturisme cu un permis fals de conducere. Bărbatul nu dăduse examen pentru școala de șoferi, ci cumpărase permisul cu 800 de euro din Italia. 

Când a fost oprit în trafic, era și sub influența alcoolului, mai exact băuse o bere și un coniac. Acesta a fost oprit în trafic pe data de 2 ianuarie 2022, iar un an și jumătate mai târziu, dosarul său a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Bărbatul va fi judecat pentru săvârşirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

În data de 6 septembrie 2023, magistrații Judecătoriei Aiud au dispus începerea procesului.

Motivarea instanței a fost făcută publică. Magistrații au notat cum a fost descoperit bărbatul dar și de unde a obținut permisul.

În noaptea de 2 ianuarie 2022 șoferul a fost tras pe dreapta de polițiști. Acesta a prezentat permisul, iar oamenii legii și-au dat seama că este fals. Mai mult de atât, l-au testat cu aparatul etilotest care a arătat valoarea de 0,39 mg/1 alcool pur în aerul expirat.

Acesta a recunoscut că a băut o bere și un pahar de coniac alături de o rudă, iar apoi s-a urcat la volan.

Marea problemă a fost permisul de conducere care era fals.

În fața anchetatorilor acesta a precizat că: ”în legătură cu permisul de conducere pe care îl deţine şi pe care l-a prezentat organelor de politie face precizarea ca l-a obţinut în Italia în cursul anului 2015 întrucât acesta îşi desfăşura activitatea acolo şi lucra în construcţii.

Inculpatul menţionează că a urmat nişte cursuri de conducere auto pe o perioadă de o săptămâna la o şcoală de şoferi  din localitatea Belpasso  precizând că a urmat cursuri de conducere prin oraş însă nu a susţinut niciun examen în vederea a obţinerii permisului de conducere auto.

Acesta arată că a discutat cu un cetăţean român din Italia care era coleg în locul unde a urmat cursurile de pregătire pentru obţinerea permisului de conducere care i-a propus, dacă vrea, să colaboreze cu el în vederea obţinerii permisului de conducere lucru cu care acesta a fost de acord şi i-a înmânat suma de 800 euro aceasta reprezentând contravaloarea obţinerii permisului de conducere.

După aproximativ două luni, persoana respectivă i-a pus permisul de conducere în poşta de Ia locuinţa unde domicilia înItalia, iar din cursul anului 2015 foloseşte acest permis de conducere fără să-şi dea seama că acesta este contrafăcut deoarece persoana cu care a discutat i-a garantat că permisul de conducere pe care i l-a dat este valabil.

Suspectul mai menţionează că în Italia nu a efectuat demersurile necesare în vederea obţinerii permisului de conducere şi nu a susţinut niciun examen.

Nu a cunoscut faptul că nu este posesor de permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, nu cunoştea că fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte conform codului penal şi a fost oscilant în declaraţii precizând iniţial că nu a cunoscut că permisul este fals pentru ca ulterior să arate că ştia acest lucru dar nu era sigur.

Suspectul a mai arătat că are abilităţile unui conducător auto întrucât a mai condus autovehicule pe drumurile publice în Italia iar în România a fost pentru prima dată”, se arată în motivarea instanței.

Bărbatul va ajunge în fața magistraților din Aiud unde va fi judecat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax